Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Hyperlink in e-mailbericht

Anoniem
Pablo van Moorst
4 antwoorden
 • Geachte lezer,
  Wanneer ik een e-mail onvang waarin een hyperlink voorkomt, gebeurt er niets als ik erop klik. Het is omslachtig om steeds de hyperlink te kopiëren. Wie weet hoe ik dit probleem oplos?
  Alvast bedankt.
 • Ga naar Start, kies Programmas op Accessories, en selecteer Windows Explorer. In het menu Extra klikt je op Map-Options, en dan op Bestandstype. Bij Registered Bestndstype klikt je op URL:File Transfer Protocol en dan op Advanceerd. Bij Acties klikt je op Open en dan op Edit. Het veld Application Used To Perform Action bevat waarschijnlijk de verkorte padnotatie naar de browser. Verander het van (bijvoorbeeld) 'c:\progra~1\intern~1\iexplore.exe' in 'c:\program files\internet explorer\iexplore.exe'. Klik twee keer op OK en dan op Close.

  Deze handeling moet je herhalen voor URL:Gopher Protocol, URL:Hypertext Transfer Protocol en URL:Hypertext Transfer protocol with Privacy.

  en/of

  Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen in Internet Explorer:

  1. Sluit alle geopende programma's af.
  2. Klik op Start en klik op Uitvoeren.
  3. Typ regsvr32 urlmon.dll en klik op OK.
  4. Als het bericht 'DllRegisterServer van urlmon.dll geslaagd' wordt weergegeven, klikt u op OK. Meestal is dit al voldoende, anders verder gaan zoals hieronder beschreven.

  Als het probleem nog niet is opgelost, herhaalt u stappen 2-4 voor de volgende bestanden (vervang in stap 3 Urlmon.dll steeds door de naam van een van de bestanden hieronder):

  Shdocvw.dll
  Msjava.dll
  Actxprxy.dll
  Oleaut32.dll
  Mshtml.dll
  Browseui.dll
  Shell32.dll (alleen Windows XP en Windows 2000)


  Kijk ook even in verkenner:

  extra > mapopties > bestandstypen > URL:Hyper Text- overdrachtsprotocol > geavanceerd > bewerken > dan hoort er bij "Toepassing die voor de actie wordt gestart" het volgende te staan >
  C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -nohome
 • Hartelijk dank voor je antwoord, maar helaas is het niet gelukt. Het loopt vast op het volgende: Wanneer ik bij "akties" op "open" geklikt heb, en vervolgens op bewerken, dan is het einde verhaal. Het andere, wat eronder staat heb ik ook geprobeerd maar ook zonder resultaat.
  Misschien heb je nog een idee.
 • Gokje: explorer is niet meer de standaardbrowser en de browser die dat een tijdje is geweest (ff Firefox geinstalleerd gehad ofzo?) is verwijderd en explorer controleert niet of ie de standaardbrowser is? Dat doet ie wel als je bij Internet-opties - tabblad Programma's onderaan een vinkje zet bij "Controleren of explorer standaardbrowser is" en dan explorer te starten en de melding te krijgen "Explorer is niet uw standaardbrowser". Op Ja klikken verhelpt het dan… :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.