Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Per wanneer treedt de overeenkomst bij een ISP in werking?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Indien ik bij een ISP een eenjarig contract aanga:

  Casus:

  Op 11 maart 2005 teken ik mijn contract voor een jaar bij een ISP en op 28 maart 2005 krijg ik de daadwerkelijke internetverbinding - vanaf dit moment begin ik te betalen voor mijn verbinding.

  Mijn vraag: per wanneer kan ik opzeggen? Is dat per 11 maart 2006 of is dat pas per 28 maart 2006? In het geval dat dat pas per 28 maart 2006 is; dan is de overeenkomst toch langer dan een jaar? Ik zit immers per 11 maart 2005 aan deze ISP via het contract vast, op dit moment begint de teller van mijn eenjarige overeenkomst met deze ISP te tikken?

  Ik vraag mede dit ook daar zo'n overeenkomst al zeer in het voordeel van de ISP is: het gaat om een overeenkomst die de ISP 'stilzwijgend' doet verlengen, indien de klant niet weet op te letten!
 • tenzij in de overeenkomst anders is bepaald, gaat de overeenkomst in op de dag van ondertekening/totstandkoming, dus in jouw geval op 11-3.
  meer valt er hier niet over te zeggen: het hangt dus geheel af van de tekst van de overeenkomst cq de algemene voorwaarden waarnaar in de overeenkomst wordt verwezen.
 • Hierbij moet je wel aantekenen, dat je vaak per betalingstermijn moet opzeggen (lopende plus komende maand). En dat (jaar)contracten meestal doorlopen, als je ze niet opzegt. Er willen ook nog wel eens opzegkosten zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.