Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Speedtouch 510 en telefonie via tiscali

Anoniem
Hans1
3 antwoorden
 • Hebben abbo van tiscali genomen met telefonie. Nu werkt tiscali standaard met de zyxel modem en wij met de speedtouch 510. Internet via tiscali werkt prima. Nu hebben we telefonie geactiveerd en krijgen brief met activatiecode's opgestuurd. Heeft iemand enig idee wat waar moet worden aangesloten en ingesteld via de speedtouch etc. zodat we zowel van het ptt nummer als het tiscali nummer kunnen worden gebeld en zelf kunnen bellen met de gewone telefoon via het gratis tiscali nummer?. Speedtouch heeft nieuwste firmware 4.2.7.16.0.
  Als je http://www.tellan.nl/speedtouch.htm#510 kijkt bij de 510 lees je dit:
  Release 4.2.7 bevat o.a. een fix voor het probleem van verbrekende Tiscali en Versatel netwerk-aansluitingen en ondersteunt naast ATM-QOS nu ook IP-QOS (Quality Of Service voor IP) waardoor de 510 een TOS- of DSCP-aware router kan zijn en ondersteunt nu gelijktijdig gebruik van meerdere SIP-gebaseerde IP-telefoons en/of Messenger clients. Je kunt volgens mij wel gebruik maken van voip toch?
 • ja hoor, dat kan.

  Alleen zal je het óf softwarematig moeten doen, óf via een voip gateway.

  t.
 • Ok duidelijk, zullen de speedtouch 190 nemen. Deze sluit mooi aan bij de router (Speedtouch 510) Nieuwe modem met voip is te duur, wij hebben immers de st 510 al en het abbo van tiscali zonder modem genomen. De kunst wordt straks om het zaakje aan te sluiten. Bij tiscali krijg je er een telefoonnummer bij om gratis binnen nl te kunnen bellen. Het nummer van kpn hebben we aangehouden dus de situatie is straks dat mensen 2 nummers kunnen bellen die op 1 telefoon binnen komen. Wordt vervolgd of heeft iemand goede tips. Op de site van tiscalie http://operations2.tiscali.nl/Consumer/telefonie/tiscali_telefonie.pdf worden we wel ietsje wijzer maar erg duidelijk is het nog niet helemaal. Bedank voor de moeite alvast.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.