Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

mappen Outlook Express terugplaatsen

Anoniem
None
8 antwoorden
 • had de mappen van OE (verzonden,ontvangen,verwijderd,concepten etc.) m.o.m. perongeluk verplaatst naar een andere map via extra,opties,onderhoud,archiefmap en dan C:\Documents and settings\mijn naam\bureablad\betreffende nieuwe map.
  Na afsluiten pc gaat het hele spul dus daar in een database. Hoe krijg ik alles weer op z'n plaats?
 • Verplaats de map middels de verkenner en zoek die via extra,opties,onderhoud,archiefmap weer op.

  Originele plaats van de map;
  C:\Documents and Settings\(Naam of Admin)\Local Settings\Application Data\Identities\{lang nummer}\Microsoft\Outlook Express
 • [b:fc8be8f60f]Wijzig de "store folder" naar een plek waar je ze wel wilt hebben.[/b:fc8be8f60f]
  De standaard locatie is: C:\Windows\Application Data\Outlook Express\{GUID}
  of C:\Documents and Settings\<User>\Local Settings\Application Data\Identities\{GUID}\Microsoft\Outlook Express

  ({GUID} = Global Unique IDentifier van je identiteit)
  Je bent natuurlijk volledig vrij in keuze van locatie. Ik heb hem zelf niet op de windows-drive staan.

  [b:fc8be8f60f]In OE 6 moet je dan OE afsluiten en terug opstarten. OE 6 verzet automatisch alle mappen naar de nieuwe locatie.[/b:fc8be8f60f]
  Weet nu niet hoe het zit met oudere versies. Moest het zijn dat de mappen niet worden meegenomen en er worden gewoon nieuwe, lege mappen aangemaakt op de nieuwe locatie, kan je perfect via de verkenner alle mappen vanuit de oude locatie laten overschrijven op de nieuwe locatie. Is er al nieuwe mail binnengelopen op de nieuwe locatie kan je best de oude email mappen importeren, anders ben je de nieuwe mail kwijt door het overschrijven met de oudere emailmappen.
 • kun je iets duidelijker uitleggen? Ik kan namelijk niet de naam van de goede archiefmap vinden en ook niet intikken in het grijze venstertje via de route OE>extra>opties>onderhoud>wijzigen.
  Via "verkenner" kan ik het ook niet goed vinden.
 • ik zie dat inmiddels decomp ook gexantwoord heeft.Ga dat bestuderen
 • even reageren op decomp:
  de ts had enkele postvakken verplaatst en zal ze dus eerst weer terug moeten zetten naar de vorige locatie (en het is dus maar te hopen dat daar de bestanden folder.dbx en pop3uidl.dbx nog aanwezig zijn, wat nodig is om oe weer volledig te laten draaien) vooraleer hij de storefolder procedure kan gaan doen.
 • gewoon zoeken naar de extensie dbx,

  kijken welke de grootste zijn, die laten verwijzen :) zorg wel dat je kopietjes maakt voor het verhuizen. Soms wil outlook express wel is dingen verhuizen en dan legen.. niet prettig
 • zag dat het nogal wat reacties en aanvullingen heeft gegenereerd. Na systeemherstel is de zaak ten dele goed gekomen. Heb nu een stel mappen met dezelfde naam, maar ik ben een heel stuk verder!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.