Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Uitgaande mail via compuserver adsl

Anoniem
None
2 antwoorden
 • LS,

  Ik wil mijn mailaccount van hccnet versturen via mijn compuserve adslaansluiting. Ik heb ingesteld bij inkomende mail pop.hccnet.nl en bij uitgaande smtp.cs.com en ook al eens smtp.compuserve.com en mail.compuserve.com geprobeerd. Echter, dit werkt allemaal niet.

  Nu las ik op compuserve.nl dat dit geblokkeerd zou zijn voor andere mailadressen dan cs.com.

  Wat kan ik hier aan doen?

  Alvast bedankt!

  HWW
 • Op hun site staat:

  [code:1:06bd374125]Gebruik ander e-mailadres

  Om te voorkomen dat CompuServe e-mailadressen onrechtmatig gebruikt worden als afzenders van e-mail door derden, is het gebruik van de smtp.cs.com mailserver van CompuServe alleen mogelijk als u ook uw @cs.com mailadres invult als afzender. Het is wél mogelijk om een alternatief ontvangstadres in te vullen in het 'Reply To' veld, dan komen reacties in de mailbox naar keuze terecht. Mocht u een e-mailadres willen gebruiken dat niet eindigt op @cs.com, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw domeinnaamprovider. Met de instellingen van hun uitgaande mailserver, kunt u wél e-mail verzenden met uw andere e-mailadres.

  Onze Ledenservice krijgt regelmatig de vraag waarom CompuServe voor deze maatregel heeft gekozen. CompuServe wil hiermee haar steentje bijdragen aan een initiatief dat wordt gesteund door een aantal belangrijke bedrijven (zoals Microsoft, Hotmail, MSN en AOL), als technische oplossing voor het verhinderen van spam door middel van ‘spoofing’. Dit initiatief heet ‘Sender ID’. Sinds dit is ingevoerd bij enkele grote providers, is het spampercentage met maar liefst 93% afgenomen.
  [/code:1:06bd374125]
  Maw: het kan niet.
  Het geboden "alternatief" ("reply to" -header gebruiken) vind ik een lelijke oplossing…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.