Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Berichten verdwijnen in outlook express

Anoniem
Suresh
6 antwoorden
 • Hallo Forum,

  Voor e-mail gebruik ik Outlook Express 6. Sinds kort heb ik te maken met het probleem dat de berichten in Postvak In en Verzonden Items zonder aanwijsbare reden niet meer zichtbaar zijn. Via de Verkenner kan ik zien dat de mailberichten nog aanwezig zijn, alleen kan ik ze niet meer zien in Outlook Express. Met een programma als dbxtraxt kan ik de berichten weer zichtbaar maken. Maar ik vraag mij af wat de oorzaak is van het zomaar verdwijnen van de berichten en wat ik eraan kan doen.
  Bij voorbaat dank.
 • ben benieuwd wat je dan ziet in de verkenner…
  de verkenner immers kan niet IN de postmappen kijken, dus ik vermoed dat het gaat om berichten die je zelf ergens anders (buiten de postmappen) hebt geplaatst. tja, en dan ziet oe ze natuurlijk ook niet, want dat kijkt alleen IN de postmappen.

  kortom: vertel eens wat meer…
 • ik vermoed een vinkje aan of uit bij gelezen berichten niet meer zichtbaar oid

  ik weet niet waar dit precies staat, maar dan verdwijnen de reeds gelezen berichten terwijl ze er wel zijn
 • [quote:1643b13677="sjouwer"]ik vermoed een vinkje aan of uit bij gelezen berichten niet meer zichtbaar oid

  ik weet niet waar dit precies staat, maar dan verdwijnen de reeds gelezen berichten terwijl ze er wel zijn[/quote:1643b13677]Klopt.
  Menu Beeld/Huidige weergave/Gelezen berichten verbergen.
 • Forum leden,
  Dank voor jullie reactie. Ik zal wat meer info geven, aangezien mijn probleem nog niet is opgelost. Het gaat niet om een vinkje in het menu Beeld. In "Huidige weergave" staat aangevinkt "Alle berichten weergeven". Daar ligt het dus niet aan. En wat betreft de opmerking van Derk de Jong kan ik het volgende zeggen. Als ik in Outlook Express met de rechtermuisknop klik op Postvak In, dan vind ik het pad waar de berichten zijn opgeslagen in de Verkenner: C:\Documents and Settings\ etc… Ik kom dan uit bij de map Outlook Express en zie dan in het rechterdeel van de Verkenner alle dbx-folders, en dus ook Postvak In.dbx. De grootte van Postvak In.dbx is nu bij mij 19.067Kb, maar ik zie niets in OE. Met het programma dbxtract.exe kan ik de dbx-bestanden in Postvak In.dbx uitpakken en deze berichten hebben dan als bestandstype "Outlook Express-e-mailbericht". Als ik op zo'n uitgepakt bericht dubbelklik, opent het gewoon in OE. Ik hoop dat één van de Forumleden mij een oplossing aandraagt. Bij voorbaat dank.
 • Misschien zijn de dbx-bestanden beschadigd waardoor OE ze niet meer kan lezen. Dbxtract kan ze dus nog wel lezen.
  Kijk eens hier voor een mogelijk oplossing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.