Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Provider blokkeert mail-verzending. Oplossing?

Anoniem
Vv.
2 antwoorden
 • Ik heb een domein en mailhost.

  Maar ook een email-probleem, waarschijnlijk doordat mijn internetprovider me geen mail laat verzenden met de mailserver van mijn host.

  De host geeft als enige oplossing het versturen van mail via mijn internetprovider, maar ik vind dat niet netjes. Ik ben webmaster van een kleine site en wil gewoon mail te verzenden met het emailadres dat bij mijn host hoort.

  Zelf bedacht ik dat ik wel kan webmailen, maar ik gebruik liever mijn eigen bekende mail-programma.


  Is mail verzenden met info@domeinnaam.nl als afzender voor mij verder onmogelijk vanaf mijn IP? Of zijn er nog meer opties? bvd.
 • Bekend misverstand:
  het afzenderadres heeft weinig/niets te maken met de gebruikte mailserver. Ik kan santaclaus@northpole.com als adres gebruiken en dat gewoon via mijn provider versturen.
  Maar als het er om gaat dat je je eigen server gebruikt, kan je kijken of je in je eigen server wel de mailserver van je ISP als relaying server kan invoeren. (Soms "smart relay host" genoemd)
  Dan stuur je (schematisch) als volgt: [code:1:886d9a9143]jouw mailprogramma > jouw mailserver > mailserver jouw ISP > mailserver geadresseerde ISP > mailprogramma geadresseerde[/code:1:886d9a9143]
  Daar ziet de geadresseerde niets van (tenzij ie in de headers gaat snuffelen, maar wat dna nog..?)
  Anders: betere provider nemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.