Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Mailtjes verdwenen, Outlook Express maakt ander dxb bestand

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik heb voor iemand oude in mails van de losse harde schijf gehaald uit een oude PC. (Harde schijf in externe data storage en Postbak In.dbx bestand gekopieerd naar mijn harde schijf, dit bestand Irene.dbx genoemd en via mijn Outlook Express bekeken, geschoond, foto's eruitgehaald. Daarvoor heb ik het bestandIrene.dbx Postbak In.dbx genoemd en mijn bestaande Postbak In. dxb Postbak In1.dbx. Klinkt omslachtig maar OE wilde Irene niet zien.
  Toen ik klaar was heb ik de oude namen weer hersteld.
  Toen ik daarna OE opende zag ik mijn bestaande in-mails opeens verdwijnen. Postbak In was leeg.
  Na veel gezoek heb ik ontdekt dat er een nieuw dbx bestand Ïrene.dbx wordt gemaakt. In de map van de dbx bestanden staat wel een map Postbak In.dbx maar OE leest die map niet. Delete ik de map Irene en noem ik de Postbak In. dbx map Irene.dbx dan heb ik in OE mijn mails weer terug. Haal ik die mappen weg(eerst mijn mailtjes geback upt) dan maakt OE een map Irene.dbx aan en geen Postbak In. dbx. Maar in OE komt de mail gewoon binnen in Postbak In, daar is geen Irene te zien
  De Postbak In map in OE heet Irene.dbx in de verkenner.
  Er is mee te leven maar liever heb ik de normale situatie terug, maar hoe doe ik dat?
 • De methode was erg omslachtig en op die manier werkt het doorgaans ook niet goed. Het was beter geweest als volgt:
  Dat externe dbx-bestand (niet de bestaande Postvak In!) hernoemen b.v. Irene.dbx.
  Outlook Express openen en daarin een nieuwe postmap maken genaamd Irene en die map selecteren d.w.z. in OE even in die map gaan staan. Alleen hierdoor wordt die map geactiveerd, en wordt er een leeg Irene.dbx aangemaakt. Hierna Outlook Express sluiten.
  Sleep vervolgens dat oorspronkelijke backupbestand Irene.dbx naar de map met de anderedbx-bestanden. Het systeem zal terecht melden dat dit bestand al bestaat, en vragen "Overschrijven?" antwoord "Ja" en klaar is kees.

  In geval alles in Postvak In moet, versleep je in OE gewoon de bestanden uit Irene naar Postvak in, en verwijder de map Irene.

  Edit:
  Een nog elegantere methode is de volgende, maar daartoe moet je de oorspronkelijk map met dbx-bestanden wel helemaal compleet hebben.
  Kopiëer alle alle oude dbx-bestanden (met name inclusief folders.dbx, anders wil dit niet) naar een tijdelijke map. Open vervolgens Outlook Express en gebruik daar de functie Bestand/Importeren.

  Wat de huidige situatie betreft:
  Wijzig nooit namen van bestanden in de map met dbx-bestanden, maar doe dit binnen Outlook Express. Na veilig stellen van de te bewaren berichten kun je wel dbx-bestanden verwijderen. Bij opnieuw openen van Outlook Express worden dan de standaardmappen automatisch opnieuw aangemaakt.
 • Ja het was een verkeerde en omslachtige manier, maar zo leer je wat.
  Ik heb nu ook via experiment het probleem opgelost van het verschil tussen de Postbak In map in OE en de dbx map in de verkenner.
  Ik heb de hele Outlook map in de verkenner naar een andere map gesleept, Toen OE geopent, die heeft nieuwe Outlook map gemaakt, daar de dbx bestanden uit de oorspronkelijke Outlook map naartoe gesleept. wel in OE een nieuwe map Irene gemaakt, het daarbij behorende dbx bestand vervangen door het oud Irene.dbx, waar dus al mijn in mails in kwamen. Deze in-mails in OE naar de nieuwe Postbak In verplaatst .
  Nu klopt dus alles weer.
  Bedankt voor de adviezen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.