Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

dns naam doorgeven

Anoniem
rzz
8 antwoorden
 • Sinds een aantal dagen weet ik dat mijn .eu domeinnaam geregistreerd is.
  Nu was ik al jaren aan het experimenteren met mysql en css bij een "free webspace host" met een subdomein. Hij laat weten dat ik mijn nieuwe domein naam moet laten wijzen naar hun ip adres. Kan ik dat zelf rechtstreeks in de eurid database doen?

  Alvast bedankt.
 • Tijdens de registratie heb je een aantal nameservers opgegeven.
  Jou .eu domein wordt 'doorverwezen' naar die nameservers.
  De betreffende nameserver geeft vervolgens de locatie van je website aan.

  Dus, Nee dat verander je niet bij eurid, tenzij je je nameservers wilt veranderen.
  Maar dat verander je in de ns server (nameserver) die voor jouw domein gelden.
 • vreemd verhaal.
  ik heb mijn .eu domeinnaam ook binnengehaald.
  Zelf kan ik via de site van het hostingsbedrijf waar ik de eu heb aangevraagd de domeinnaam laten forwarden naar een site die ik beheer. Niks verplichtingen om wat dan ook te doen. Zomaar niks doen kan namelijk ook!
 • Ik heb gewoon mijn .eu domein opgegeven en die heb ik gekregen. Een "los domein" heet zoiets. Nameservers of iets dergelijks werden niet gevraagd. Als ik bij EurId ga kijken met "whois" toont hij geen servers waarnaar de domeinnaam zou verwijzen.
  Ik kan ook bij de aanvrager van mijnm domein forwarden naar de site die ik beheer. Maar dat werkt nog even niet, maar dat kan nog even aan mij liggen.
 • [quote:cd8ee94e07="katrien"]vreemd verhaal.
  ik heb mijn .eu domeinnaam ook binnengehaald.
  Zelf kan ik via de site van het hostingsbedrijf waar ik de eu heb aangevraagd de domeinnaam laten forwarden naar een site die ik beheer. Niks verplichtingen om wat dan ook te doen. Zomaar niks doen kan namelijk ook![/quote:cd8ee94e07]
  Ja, deze hebben hun eigen nameservers, dan moet je inderdaad bij de betreffende webhoster zijn waar je het domein naam hebt geregistreerd.

  Er zijn ook mensen die 'gratis dns' services gebruiken, en via een andere site hun .eu domein registreren, of op hun eigen nameservers.

  [code:1:cd8ee94e07]Nameservers zijn servers die verantwoordelijk zijn voor de verzorging van de DNS van een domein. De meeste domeinen dienen op ten minste twee nameservers ingesteld te zijn. Meestal verzorgt de primary nameserver het domein. In het geval dat er ooit technische problemen onstaan, zal de secondary nameserver worden gebruikt. Op deze manier is er minder kans dat uw domein ooit onbeschikbaar zal zijn. Nameservers bestaan uit een hostnaam en unieke IP-adres.[/code:1:cd8ee94e07]

  Maar inderdaad de .eu domeinen die de afgelopen dagen geregistreerd zijn, zijn nog niet actief. EURID heeft het een beetje druk :wink:
 • Het doorsturen lukt al. Nou alleen nog een dns service vinden die hopelijk maar weining kost.

  Bedankt voor de info in ieder geval.
 • Gratis dns services : zoneedit.com

  Er zijn er nog wel meer
 • Zoneedit geeft me ook twee nameservers die ik moet doorgeven. Dat is echter niet het punt.
  De gratis webspace met mysql, php enz. waar ik momenteel met een thuissite bezig ben heeft zelf ook nameservers en geeft ook aan welke ik aan mijn registrar moet doorgeven. Ik ben er heel blij mee.
  Maar hoe kan ik het doorgeven aan EurId, zodat mijn domein naam naar de juiste host gaat? Bij Alphamega Hosting, waar ik de domein naam bestelde, doet men niet aan dns configureren, tenzij het natuurlijk via een prima hosting contract gaat. Maar het moet wel blijkbaar via hun gebeuren. Of zie ik dat verkeerd? Zijn er ook nog andere toegangen tot EurId?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.