Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Telefonie via de kabel: aansluiten meerdere toestellen

Anoniem
Middelburg
3 antwoorden
 • Via Zeelandnet is het nu mogelijk digitale telefonie via de kabel af te nemen.

  Bij de meest gestelde vragen komt een vraag voor mbt het aansluiten van meerdere toestellen:

  Kan ik meer dan één toestel aansluiten?
  Ja, u kunt gebruik maken van uw huidige infrastructuur (mits correct aangesloten) en bellen met alle daarop aangesloten toestellen.

  Stel ik de vraag hoe dat gaat:
  U kunt van uw huidige infrastructuur gebruik blijven maken als u een telefoonkabel trekt vanaf het huidige ISRA punt (KPN aanluiting in uw meterkast) Naar het kabelmodem.

  Mijn wedervraag:
  Ik mag er toch wel van uit gaan dat de monteur die kabel aansluit op het ISRA punt?
  Antwoord:
  De monteur zal niet de doorkoppeling verzorgen vanaf het ISRA punt. Dit is iets wat u zelf dient te doen.
  Het ISRA punt is van KPN, mag ik dus niet aankomen.

  Erg vreemd allemaal: in feite kan je dus geen gebruik maken van je bestaande infrastructuur want als Zeelandnet het niet mag, mag ik het dus in pricipe ook niet. Het ISRA punt is van KPN zeggen ze.
  Dat vind ik misleiding van de klant. Komt er dus op neer dat ik nu dus eigenlijk draadloze telefoontoestellen zou moeten aanschaffen en helemaal niet van bestaande infrsastructuur gebruik kan maken.
  Ik vind het een vreemde gang van zaken.
 • Zeelandnet stelt dat ze verantwoordelijk is tot het AbonneeOvernamePunt: http://www.zeelandnet.nl/klantenservice/pdf/zdt_installatie.pdf

  Dus -onder voorwaarden- trekken ze vanaf het kabelmodem in de meterkast een 10 meter door tot je telefoonaansluiting in de woonkamer.

  Vanaf dit AOP ben je zelf verantwoordelijk voor het aansluiten van toestellen die bovenop je vaste 'huiskamertelefoon' komen.

  Ik vind in dit opzicht de tekst van Zeelandnet helder. Volgens mijn kennis hanteert iedere provider ongeveer deze grens qua aansluiting. Niemand stelt zich verantwoordelijk voor de aansluiting van de diverse toestellen in huis.

  Ook weer volgens mijn -beperkte- technische kennis betekent dit dat een serietje draadloze toestellen de makkelijkste oplossing is, waarbij het basisstation met het modem wordt verbonden. Dit doet de monteur voor je.
  Ik ben niet op de hoogte van een mogenlijkheid om splitters aan te sluiten op/na het modem om zo meer dan 1 vast toestel in huis connectie te geven.
 • De monteur heeft natuurlijk gelijk als hij zegt, dat hij niet aan het ISRA punt mag komen. In plaats daarvan komt hun eigen aansluiting. Misschien moet je iets duidelijker zijn, en zeggen dat je de kabel vanaf het modem naar het begin van je eigen kabel bij het ISRA punt wilt hebben.

  Voor het aansluiten van meerdere toestellen heb je natuurlijk wel een telefooncentrale nodig. Maar die krijg je ook niet kado van de KPN.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.