Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Server

Anoniem
RK
6 antwoorden
 • Ik heb mijn computer volledig ingerigt voor een webserver. En hij werkt perfect op mijn localhost.

  Mijn provider is Wanadoo Family. En IK en al mijn computers in het huis kunnen het berijken via http://192.168.1.10/erwinwb/

  Ik heb een Wanadoo Livebox wat volgensmij een router is. Ik krijg hem alleen local en niet op een ip adres.

  Dit artiekel gebruik ik: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=159762

  Hoe kan ik hem openbaar maken voor iedereen? Het gaat maar om een personal webblog hoor! Maar wel leuk.

  Hoe doe ik dat?
 • Het spijt me te moeten zeggen, maar als je moet vragen hoe je een webserver online krijgt heb je er onvoldoende verstand van om dat veilig te doen. Let wel: je bent als eigenaar wél verantwoordelijk wat dat ding allemaal over de wereld uitstort, dus ook de spam, porno en andere bagger die er op komen doordat je servertje gekraakt en overgenomen is. Als je denkt dat jou dat niet zal overkomen ben je behoorlijk naief… Mijn advies: huur bij een professionele ISP wat ruimte voor je weblogje en houdt je thuisservertje gewoon lekker voor jezelf :)

  Groet, M.V. Wesstein
 • Boeie gewoon antwoord graag.
 • Dat heb je zojuist gekregen. Dat het niet is wat jij wilt doet aan jouw verantwoording voor je servertje niks af…
 • Opzich zou je het wel veilig kunnen doen hoor. Zorg gewoon dat je een firewall gebruikt en alleen de service naar buiten open zet die nodig is. Ga dus geen server helemaal open zetten zoals bij een DMZ, dan zou je hem helemaal moeten hardenen veels te moeilijk voor dit. Gewoon op je firewall een rule aanmaken dat binnenkomend verkeer op port 80 bij jouw webserver mag komen (je interne ip).
 • Als eerst moet je je externe IP weten.
  Daarna zal je via de NAT optie in je router je externe verkeer op poort 80 door moeten sturen naar je interne ip op poort 80.

  Dan het lastige: je kan het niet zelf checken, omdat je zelf binnen je eigen netwerk zit. Wat wel eens wil werken is in je browser aangeven dat je via de proxy van je provider wil surfen: proxy.wanadoo.nl

  En je externe IP adres heb ik je net gePBt :) Als ik dat hier kenbaar maak, en mensen lezen dat je niet heel veel kaas gegeten hebt van webservers heb je binnen 10 seconden een serieus probleem.

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.