Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Tip voor hosting met ImageMagick?

Anoniem
Alexander Online
7 antwoorden
 • Via hostingvisie.nl en webhosters.nl kan ik helaas niet zien of ik bij de aangeboden pakketten ImageMagick kan gebruiken. Ik ben nu op zoek naar een hosting provider met PHP, minimaal 1 MySQL database, minimaal 20 Mb webspace, minimaal 500 Mb per maand bandbreedte en dus het blijkbaar toch minder bekende ImageMagick voor max 15 euro per maand (ex domeinnaam). Gewoon een virtual host dus. Kan iemand mij een tip geven want als ik op deze parameters zoek op eerder genoemde websites vind ik 800 resultaten en ik heb geen zin om al die 800 mensen een mailtje te gaan sturen met de vraag of ik ImageMagick kan en mag gebruiken bij hun pakketten?

  Ik heb een website staan bij BlueYellow Hosting waar ImageMagick prima werkt maar met mijn beperkte budget krijg ik niet genoeg bandbreedte aldaar. Alvast bedankt voor alle tips.
 • Kan wel eens lastig worden. Er is geen hond die imagemagick wil hosten, vanwege de serverbelasting. Kun je niet met GD uit de voeten? Dat is meestal wel aanwezig.
 • Is dat wel zo? Ik had juist begrepen dat IM juist minder belastend zou zijn, maar misschien ben ik verkeerd voorgelicht? Ik ga eens googlen.

  Wat betreft het voor elkaar krijgen van bepaalde dingen is ImageMagick in elk geval een stuk makkelijker, maar okee, dat heeft natuurlijk niks met serverbelasting te maken.

  Het is een beetje jammer dat ik me nou net behoorlijk verdiept heb in ImageMagick en de site waar ik nu een plekje voor zoek al helemaal af is… Want inderdaad, als ik aan een hoster een vraag stel over het ondersteunen van ImageMagick, pareren ze meteen met GDLib of zelfs GDLib 2 waarvan ik nog nooit had gehoord. Ik las trouwens net dat het geen gif files ondersteunt… Tsss…

  Tot zover ben ik bij watsnel.nl geweest, die niet eens wisten wat het was maar er heilig van overtuigd waren dat ik het zelf zou kunnen installeren (???), geen idee hoe maar goed, en webreus.nl die me helaas niet verder konden helpen (terwijl ik juist op webhosters.nl had gelezen dat ze ImageMagick wel even wilden installeren als je daarom vroeg).
 • Eh verdeurie. Ik bedoel 15 euro per JAAR. Niet per maand… *zucht*. Nouja, eventueel ex btw dan. En dit is uiteraard ex domeinnaamregistratie.
 • Meeste dingen zoals Coppermine ondersteune ook GD, of heb je zelf iets specifieks gemaakt voor Imagemagick? Wij ondersteunen beide (niet op het Email pakket). Maar ik kan me niet voorstellen dat wij zowat de enige zijn? Zwaar is het wel als je foto's convert de hele tijd, maar meestal doe je dat niet continu.
 • Werkt Alexander bij dat bedrijf ?

  Zelf ben ik ook op zoek naar een nieuwe host en na enkele weken zoeken en vergelijken zit ik te denken aan pcextreme.
  Volgens deze link ondersteunen ze ook imagemagick.
  Mogenlijk dus ook een optie voor de TS.

  Toch heb ik nog mijn twijfels, want het aanbod lijkt te goed om waar te zijn …
  Hoewel de reviews toch wel aardig lijken schijnen er in het verleden nog wel problemen geweest zijn met deze host … nu lijken ze echter de zaken goed voor elkaar te hebben.

  Waarom zouden we openhost moeten prefereren boven pcextreme ?
  Ben wel benieuwd, qua aanbod ontlopen ze elkaar niet zoveel …
 • Iedereen bedankt voor de reacties. Ik had op een ander forum dezelfde vraag gesteld en omdat degene voor wie ik de site heb gemaakt niet wilde wachten is uit die reacties meteen een keuze gemaakt. Het is flexwebhosting geworden. Wel een stukje duurder dan ik aan jullie had gevraagd, maar naar mijn idee nog steeds voordelig (40 euro per jaar ex btw voor 250 Mb ruimte en 5 Gb traffic en exclusief domeinnaam). De site die ik heb gemaakt werkt er prima op, dus ook de ImageMagick onderdelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.