Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Officiële aanklacht / juridisch aanpakken webhost

Anoniem
rolfb
13 antwoorden
 • Ik krijg al maanden lang niet waarvoor ik flink betaal. Mijn site en die van mijn vriendin zijn regelmatig onbereikbaar (404) en bezoekers lopen weg.

  Mijn sites heb ik al jaren ondergebracht bij
 • Aanpakken zal via de rechter moeten en is dus duur en ook lastig. Hoe wil je bijvoorbeeld jurdisch waterdicht aantonen dat je site slecht bereikbaar was als zij dat glashard ontkennen?

  Je kan vanwege wanprestatie wel de overeenkomst opzeggen en dus naar een andere provider gaan (en dus ook niks meer betalen). Vraag is dan wel in hoeverre je zeggenschap hebt over je eigen domeinnaam.
 • [quote:5442790222="PS"]Vraag is dan wel in hoeverre je zeggenschap hebt over je eigen domeinnaam.[/quote:5442790222]
  Om welke domeinnaam gaat het? Je kan namelijk heel makkelijk kijken wie de eigenaar is van de domeinnaam. Deze kan, als het nodig is, deze domeinnaam gewoon verplaatsen, wanneer en waarheen hij maar wil…
 • Ik zou inderdaad ook gewoon naar een andere provider gaan. Een rechtszaak kost veel geld en kan jaren duren. En dan hebben we het nog niet eens over ergernis en slapeloze nachten. Het is de vraag of het sop de kool waard is.
 • Tuurlijk kan je ze wanprestatie verwijten of in gebreke stellen met officiele brieven ed aan de slag gaan.
  ook kan je zelf een 404 pagina maken met daarin de vermelding site tijdelijk uit de lucht vanwege problemen met de server…. of zoiets en dan daar tevens een link op naar een wel werkend adres. zo ben je in ieder geval de klant niet kwijt. (houd de tekst wel netjes anders krijg je daar misschien wel problemen mee)
  Ik heb ooit eens een site aangemeld bij een zoekmachine en die gaf mij keurig in periode precies aan wanneer de site ofline/niet bereikbaar was geweest. helaas host ik die site niet meer, gegevens heb ik niet meer.
 • [quote:0424ff964b="Leo S."]Je kan namelijk heel makkelijk kijken wie de eigenaar is van de domeinnaam. Deze kan, als het nodig is, deze domeinnaam gewoon verplaatsen, wanneer en waarheen hij maar wil…[/quote:0424ff964b]
  Wil je vertellen hoe ik dat kan doen? Ik zet de links hier liever niet neer.

  Het jammere is dat ik nét weer vooruit heb betaald voor nog een jaar bij mijn huidige host. En dat ik er weinig van snap.
  Maarja, die paar bezoekers rennen weg op deze manier.

  Dus ik denk dat ik als eerste maar energie steek in een overstap naar een goede webhost. Dus als iemand een paar jaar ervaring heeft met een goede webhost, laat gerust weten!

  Tot nu toe vond ik belangrijk:
  -2 losse MySQL-databases elk voor een phpBB-forum
  -min. 250 MB opslag totaal
  -ik wil 2 domeinnamen (zie volgende alinea), koppelen aan een paar statische pagina's met elk een phpBB-forum
  -liefst phpAdmin en cPanel (goeie alternatieven ook okee)
  -(vergeet ik wat?)
  -bandbreedte is dacht ik altijd onder de 1 GB.

  Wat betreft die domeinnamen:
  1 heb ik ooit ergens geregistreerd (SIDN dacht ik) en die is 'overgenomen' door de huidige host en later heb ik bij de huidige webhost ook een zg. addon domeinnaam genomen.
  Links op de site met de addon hebben dus altijd als eerste de primaire domeinnaam, tenzij dit me veel geld gaat kosten, heb ik dit liever niet.
  Kan dit anders; moet ik soms 2 webhostpakketten nemen?

  En nog wat vragen:
  Doen webhosts ook de administratieve rompslomp voor je zodat ik bijvoorbeeld over een paar maanden gewoon overschakel naar ze en niets meer met de oude webhost te maken heb?
  Moet ik dat gewoon via mail/tel vragen aan alle webhosts waarin ik geinteresseerd ben?
 • [quote:96ec70efcf="Vv."]
  Wil je vertellen hoe ik dat kan doen? Ik zet de links hier liever niet neer.
  [/quote:96ec70efcf]

  SIDN.NL

  als je het vakje uitgebreid aanvinkt krijg je alle info.
 • Bij de ene site..
  ..staat mijn naam alleen bij Administratief Contact en Registrant. Bij registrar en Technisch Contact staat de bekende namen van de host waar ik niet blij mee ben.
  Is dat positief of negatief?

  De andere site werkt niet omdat het een .NET is denk ik. (Wat nu?)


  Bedankt voor de hulp.
 • Beste VV,

  In het geval van de NL-domeinnaam is deze gewoon te verhuizen.
  Registrant is de eigenaar van het domein en deze staat op jouw naam als ik het goed begrijp.
  Registar is het bedrijf welke lid is van SIDN en de domeinnaam daar voor jouw geregistreerd heeft.

  Voor een .net domein zou je deze gegevens bijvoorbeeld kunnen opzoeken via http://www.betterwhois.com

  Groet,
  Marcel
 • Bedankt voor de info. Van beide domeinnamen ben ik registrant.


  En nu wil ik dus naar een nieuwe webhost en het lijkt handiger te wachten tot mijn huidige contract afloopt. Die datum is ergens in september maar zal ik even nakijken.

  [i:ebf8c38705]Administratief[/i:ebf8c38705]
  Hoe kan ik het beste zorgen dat dit goed geregeld wordt?
  Kan ik bijvoorbeeld het beste zsm. een aangetekende brief opsturen naar de huidige webhost of neemt de nieuwe webhost alle administratieve rompslomp over qua domeinnamen? (Of hangt dat weer van de nieuwe webhost af - en komen daar ook regelmatig complicaties voor?)
  Natuurlijk wil ik voorkomen dat er wat misgaat en dat ik de sites zo snel mogelijk weer online heb.

  [i:ebf8c38705]Technisch[/i:ebf8c38705]
  Liefst zou ik zelfs de nieuwe webhost helemaal instellen/nalopen voordat de domeinnaam ernaar doorstuurt. Is dat mogelijk?

  [i:ebf8c38705]Admin./Technisch?[/i:ebf8c38705]
  Een laatste vraag mbt de namen:
  Ik heb nu wwv.domeinnaam en wwv.addondomeinnaam.
  Een probleem wat ik tot nu toe niet heb kunnen verhelpen is dat alle gebruikte adressen op de addon beginnen met de wwv.domeinnaam ipv. de eigen addondomeinnaam. Dat staat erg onprofessioneel in emailtjes met links en pagina's. Hoe kan dit anders? Ideaal zou zijn dat ik nog meer domeinnamen kan toevoegen die verwijzen naar 1 van de pagina's, zonder dat ik dus voor elke naam een apart webhostpakket neem én dat ik bovenstaand probleem niet heb. Kan dat?
 • Het beste kun je een aangetekende brief sturen met de mededeling dat je de hosting per (datum) (meestal 2 maanden voor afloop contact) opzegt en dat je de domeinnamen wilt verhuizen. Vriendelijk verzoek aan hun om daaraan mee te werken. Bij de nieuwe provider registeer je deze 2 domeinnamen en geef je aan dat ze van jouw zijn. Zorg wel dat de registratie gegevens hetzelfde zijn, anders gaat de verhuizing mis.


  Niet overal kun de de website opzetten en zien als de domeinnaam nog niet aktief is. Dat komt omdat er meerdere domeinnamen per ip nummer gehost worden. Die worden op de server uit elkaar getrokken.


  De andere vraag begrijp ik niet. Ik weet dat Widexs meerdere domeinnamen host op 1 webhosting pakket. Misschien is dat wat je bedoelt.
 • Bedankt voor de info.


  Mijn laatste vraag zal ik een concreet voorbeeld geven:

  Ik heb nu een domeinnaam poesie.nl + webhostpakket. En ik heb nóg een domeinnaam hondenforum.nl.

  Omdat ik niet nóg een webhostpakket wilde moest hondenforum.nl een addondomeinnaam zijn volgens de webhost. Deze laat ik dus verwijzen naar een map poesie.nl/hondenforum.
  Als ik nu een mail stuur vanaf het hondenforum hebben de links daarin de hoofddomeinnaam erin zitten. Ook krijg ik dan in de adresbalk vaak poesie.nl/hondenforum te zien, terwijl ik alleen poesie.nl niet wil zien.  Maar ik ben al blij dat ik blijkbaar toch zelf eigenaar ben van de namen en deze probleemloos lijk te kunnen verhuizen. De brieven sturen: Kan ik dat het beste aangetekend doen of zou ik daar de huidige webhost onnodig mee irriteren?
 • Als het belangrijk is dat iets aankomt, zou ik het gewoon aangetekend versturen. Ik zou niet weten waarom je daar iemand mee irriteert. Sterker nog, veel bedrijven hebben in hun voorwaarden staan dat opzeggingen bij voorkeur aangetekend dienen te geschieden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.