Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Advies router

Anoniem
roy_startpag
3 antwoorden
 • In mijn woonplaats zijn ze momenteel druk doende om een geheel nieuw glasvezelnetwerkt aan te leggen. Middels een kastje wordt televisie, telefoon en internet aangeboden. Aangezien het kastje beneden is geplaatst en de computer op zolder staat, overweeg ik een draadloze router aan te schaffen.

  De internetverbinding is lekker snel (24 mb of iets in die geest) hetgeen betekend dat ik ten opzichte van mijn huidige verbinding 7 á 8 keer sneller kan internetten. Voor het downloaden natuurlijk erg prettig.

  Ik heb echter totaal geen verstand van routers en zou derhalve graag advies krijgen over welke router ik het beste kan aanschaffen. Het is in ieder geval de bedoeling dat er meerdere pc's op aangesloten moeten kunnen worden. Verder laat ik mij graag adviseren.

  Als er nog vragen zijn hoor ik dit graag.
 • Ik zou voor Linksys gaan. Hebben goede prijs/kwaliteits producten. Ik heb meerdere apparaten geïnstalleerd van dit merk. En nooit problemen. Werkt altijd goed. Je zou b.v. kunnen kiezen voor de: WRT54G (=draadloze router van Linksys). 54 mbit apparaat. Dus dat is voor de internetverbinding voldoende. In elke PC moet je dan 802.11g draadloze kaart of usb-stick aansluiten. Ik zou dan persoonlijk kiezen voor een draadloze insteekkaart. Het merk kaart maakt in de praktijk wat minder uit. Bij routers zie je meer kwaliteitsverschil tussen de merken.

  Bij een dikkere portmounee zou je de SRX producten van Linksys kunnen overwegen. Maar dat is meestal pas interessant als je ook een netwerk wil hebben tussen je computers onderling. Of als de afstanden heel moeilijk overbrugbaar zijn voor je apparatuur.
 • [quote:dc8cb93407]In elke PC moet je dan 802.11g draadloze kaart of usb-stick aansluiten[/quote:dc8cb93407]

  Ik begrijp dat ik een andere netwerkkaart in mijn pc zal moeten plaatsen, maar is dit een bepaald type? Kan ik bij de genoemde router ook meerdere PC's aansluiten zonder dat de snelheid drastisch lager wordt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.