Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

TweakDSL modems: werken ze met o.a. XboxLive?

Anoniem
windowsXP-PRO
1 antwoord
 • Momenteel heb ik ADSL1 icm een Speedtouch Home (Pro) die erg stabiel is. Waarop ik internet, e-mail, van thuis uit werk (tunnel) en game via XboxLive (Xbox en Xbox360).
  TweakDSL (ADSL2) lijkt me qua snelheid/prijsverhouding wellicht een mooie upgrade.

  Maar nu komt de vraag, welk modem kan ik het beste kiezen bij een van de snelste TweakDSL (ADSL2) abo's? Het modem moet stabiel zijn, geen bottleneck vormen in de snelheid van de verbinding, een tunnel kunnen leggen naar m'n werk en ik moet zonder problemen snel en stabiel kunnen gamen via XboxLive.
  Eventueel zou het leuk zijn als ik met het modem ook nog gratis VoIP/VoDSL kan bellen via bv. Skype of VoipBuster en LowCall (zolang die gratis zijn). Maar VoIP is geen echte vereiste.

  Ik zag dat je standaard de Copperjet 816 (Allied Data Technologies) krijgt (en bij het proefabo de 1616 ivm VoIP/VoDSL) en dat je daarnaast uit een aantal modems kunt kiezen. Gaat een van die modems voldoen aan mijn eisen, of kan ik beter zelf een modem kopen?

  Verder vroeg ik me af waarom veel mensen de Zyxel2602HW hebben gekozen? Is die qua functies en prestaties het beste (behalve voor XboxLive)?
  En hoe presteren de Copperjet 816 en de 1616 (werken deze wel 100% met XboxLive)?

  Ik zag dat je ook de SpeedTouch 716 (Alcatel/SpeedTouch) erbij kunt bestellen (werking met XboxLive?). Ik las verder over dit modem dat de 716 af en toe een downtime geeft in combinatie met TweakDSL (zou een oud probleem zijn dat mogelijk niet op te lossen is)?

  Verder heb ik nu twee 10 mbps hubs en 10/100 mbps netwerkkaarten. Als ik de hub(s), denk er een nodig te hebben, vervang door een 100 mbps is dat dan qua thuisnetwerk voldoende voor ADSL2?

  Alvast bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.