Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

MS-Outlook - Verzenden en ontvangen stopt niet

Anoniem
KCBr
4 antwoorden
 • Sinds enige tijd heb ik een probleem met MS-Outlook 2002 (onderdeel van MS-Office). Wanneer ik meer dan 1 e-mail bij het verzenden en ontvangen binnenkrijg stopt het verzenden ontvangen niet meer. Soms blijft het steken bij zo'n 55% / 60%. Soms gaat hij gewoon door tot 100%, maar het dialoogvenster 'verzenden en ontvangen' sluit niet af (er blijft wel een regeltje staan 'bezig verwijderen van server' o.i.d). of, als ik zonder het desbetreffende dialoogvenster werk, blijft rechts onderin het verzenden en ontvangen gewoon actief.
  Het goede aantal e-mails krijg ik wel binnen, maar als het verzenden en ontvangen actief is kan ik deze niet openen. Alleen door handmatig het verzenden en ontvangen te annuleren, vervolgens MS-Outlook afsluiten en na enige tijd weer opstarten, kan ik mijn e-mails openen.
  Weet iemand een oplossing voor dit probleem, want in de diverse instellingen en hulppagina's bij Microsoft kan ik over dit probleem niets vinden?
  KCdBr.
 • merkwaardig probleem.
  wellicht het simpelste om eerst te proberen: via configuratiescherm - software - selecteer ms office - kies verwijderen.
  de setup van office gaat dan in actie en je krijgt een optie om onderdelen te herstellen.
 • Helaas, dat met vewijderen / herstellen in Configuratiescherm/Software werkte dus niet. Mijn gehele MS Office XP werd meteen netjes van mijn pc verwijderd en ik kon hem opnieuw installeren. Misschien had ik de knop wijzigen moeten gebruiken?
  Maar ja, geen ramp dus en je zou denken dat zo ook mijn probleem opgelost zou zijn. Opnieuw helaas. Na herinstallatie van MS Office XP met MS-Outlook mijn e-mail binnengehaald, er kwamen er zes stuks. Daarna ging het verzenden en ontvangen gewoon door en onderin beeld de mededeling bezig met vewijderen berichten van de server. Als ik dit niet had gestopt door rechts onderin de punaise aan te klikken, dan stond hij nu nog te "verzenden en ontvangen".
  Een hardnekkig probleem, dus. Kan zoiets aan het geinstalleerde Spamfighter liggen?
 • ja. dat kan heel goed aan een anti spamprogramma liggen.

  Andere optie is dat er een mailtje met een corrupte header op de server staat; die kan je verwijderen dmv webmail, of een programma zoals eremove: http://www.snip.net/Help/eremove.htm

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord