Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

[Outlook 2003] verzenden als

Anoniem
MisterX
3 antwoorden
 • Nu heb ik voor een aantal websites die ik beheer meerdere e-mail accounts. Dit wil ik eigenlijk wat versimpelen door de mail van de sites automatisch te forwarden naar mijn eigen e-mailadres zodat ik in Outlook alleen die mailbox hoef te controleren. Via regels wil ik de mail sorteren in mapjes, allemaal geen probleem.
  Maar ik wil wel dat ik de e-mails kan beantwoorden alsof ze komen van het adres van de betreffende site, zodat niet iedereen mijn prive adres te weten komt. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen met het systeem wat ik wil gaan toepassen ? Het mooiste zou overigens zijn dat bij het beantwoorden van mail vanuit een bepaald mapje dat automatisch het afzender adres wordt toegepast, maar dat heb ik zelfs nu met allemaal verschillende accounts nog niet voor elkaar.
  Ik hoop dat het kan en dat iemand kan uitleggen hoe het moet, alvast bedankt.
 • [quote:f4704c5c9c="MisterX"]Nu heb ik voor een aantal websites die ik beheer meerdere e-mail accounts. Dit wil ik eigenlijk wat versimpelen door de mail van de sites automatisch te forwarden naar mijn eigen e-mailadres zodat ik in Outlook alleen die mailbox hoef te controleren. Via regels wil ik de mail sorteren in mapjes, allemaal geen probleem.
  Maar ik wil wel dat ik de e-mails kan beantwoorden alsof ze komen van het adres van de betreffende site, zodat niet iedereen mijn prive adres te weten komt. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen met het systeem wat ik wil gaan toepassen ? [/quote:f4704c5c9c]

  Ik maak van hetzelfde systeem gebruik: Meerdere email-adressen op mijn domein, die allemaal doorgestuurd worden naar 1 adres van mijn ISP.
  Om toch te kunnen mailen vanaf de verschillende adressen, heb ik voor elk adres gewoon een account aangemaakt in Outlook 2003. In de accountgegevens, bij "aanmeldingsgegevens", staat de aanmeldnaam en wachtwoord van het adres van mijn ISP.
  In extra -> verzenden en ontvangen -> groepen voor verzenden en ontvangen definieren heb ik in de groep "alle accounts" alle adressen uitgezet, behalve die van mijn ISP zelf.

  Dat werkt prima. Ik kan nu in een mailtje kiezen via wel account (dus wel adres) ik 'm wil versturen. Mail gaat direct weg (heb altijd verbinding met Internet, en ik Outlook staat "bij verbinding direct verzenden" aan).
 • Je hoeft de popserver niet eens in te vullen; die kan je leeg laten.
  Wel smtp invullen natuurlijk.
  Als je replied wordt automagisch het juiste account gekozen, als het een "nieuwe" mail betreft moet je effe in de dropdown de juiste account (=afzender) selecteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.