Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

berichten kwijt in OE

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik kon een aantal berichten niet verwijderen uit mijn POSTVAK IN. Melding: onvoldoende geheugen. Gegoogled en geonden dat je dan POSTVAK IN.DBX moest wijzigen in POSTVAK IN.OLD.
  Nu ben ik dus alles kwijt (?). Er staat niets meer in POSTVAK IN.
  Wat heb ik verkeerd gedaan en kan ik mijn berichten weer terughalen?
 • Ja, verwijder de huidige "postvak in.dbx" en hernoem de "postvak in.old" terug naar "postvak in.dbx".
 • Maar als je liever niet doet wat JBS voorstelt,dan kun je het ook zo laten en de mail [u:f88236172d]uit[/u:f88236172d] het oude dbx file halen en alleen degene die je wilt behouden weer terugzetten in het nieuwe PostvakIN.

  Dat kan met DBXtract,dit programma extract de mail als *.eml files en die kun je weer terug "slepen" naar de nieuwe PostvakIN.

  http://www.oehelp.com/DBXtract/Default.aspx

  Versie 5 is helaas niet meer gratis,maar versie 4.50 is hier nog als freeware te downen.
  Even geduld,de download duurt even.

  http://www.pcworld.com/downloads/file_download/fid,23383-order,1-page,1-c,email/download.html


  Werkvolgorde:

  Maak een nieuwe map aan en kopiëer PostvakIn.old daarheen en rename het weer naar PostvakIN.dbx.
  Maak in deze map nog een nieuw map aan waar je de *.eml bestanden naar laat extracten.

  Open Outlook Express zodanig dat het halve bureaublad open blijft en gebruik de andere helft voor de map waar de *.eml bestanden in staan.

  Selecteer de bestanden die je wilt behouden en sleep die naar het nieuwe PostvakIN.

  Greetz
 • Met dank!! De mails zijn weer terug, maar het probleem is er nog steeds:

  Na enkele weken vakantie is mijn mailbox namelijk behoorlijk gevuld met berichten. Een aantal berichten echter krijg ik niet verwijderd. Dan slaat de hele computer vast. Dat is o.a. een bericht met een bijlage (4 Mb) maar ook het klikken op korte berichten van enkele Kb laat de computer vastslaan.
  Ik krijg de berichten niet weg, niet met DEL, niet met slepen naar VERWIJDERDE ITEMS enz. Dan blijft de pc dus hangen.

  Zoals eerder aangegeven, kwam er meldingen van een geheugenprobleem. Daarop heb ik alles maar teruggezet naar een herstelpunt., vlak voor mijn vakantie. Geen resultaat.

  Na vastlopen moet ik de computer uitzetten. Bij opstarten krijg ik een wit bureaublad waarop de snelkoppelingen staan. Daartussen (gedeeltelijk verborgen achter de snelkoppelingen) staat moeilijk te lezen tekst over het niet goed afsluiten van de computer. Ik heb wel al de (klik)regel ontdekt om het oorspronkelijke bureaublad weer terug te zetten.
  Dit moet ik dus geregeld doen.

  Een online scan levert ook geen resultaat op met virussen.

  De computer is dus een aantal weken niet gebruikt. Daarvoor werkte alles prima!
  Wat kan er aan de hand zijn?
 • Ik denk dat het de handigste methode in deze situatie is om in Outlook Express (tijdelijk) een nieuwe map aan te maken, en alle mailtjes die er wel toe doen daarheen te verslepen.
  Vervolgens Outlook Express afsluiten, en gewoon het bestand Postvak in.dbx te wissen. Zoals je al hebt gemerkt wordt na opnieuw opstarten van Outlook Express automatisch een schone Postvak in map aangemaakt en daar kun je dan de mailtjes uit die tijdelijke map in terugzetten.
 • [quote:4c769f5eca]k denk dat het de handigste methode in deze situatie is om in Outlook Express (tijdelijk) een nieuwe map aan te maken, en alle mailtjes die er wel toe doen daarheen te verslepen.
  Vervolgens Outlook Express afsluiten, en gewoon het bestand Postvak in.dbx te wissen. Zoals je al hebt gemerkt wordt na opnieuw opstarten van Outlook Express automatisch een schone Postvak in map aangemaakt en daar kun je dan de mailtjes uit die tijdelijke map in terugzetten.[/quote:4c769f5eca]

  Dat heb ik dus gedaan! Geen resultaat. De meeste mails geven geen probleem, maar bij klikken op die andere slaat alles vast. Ook heb ik gemerkt dat een mp3 plotesling blijft hangen: ook een pc vastloper dus.

  Stekker eruitgehaald, pc schakealaar uitgezet en alles weer aangesloten (heb eerder gelezen dat restspanning ook oorzaak kan zijn) Ook geen resultaat.
  Is er een geheugentest uit te voeren met MEMTEST86 of heeft dat geen zin?
 • Oh ja, dit nog: Ctrl-Alt-Del werkt ook niet meer na vastlopen!
  En de Active Desktop moet na opstarten weer hersteld worden.

  Ik ben er nog steeds niet uit wat er aan de hand is.
 • tja, dan is het dus maar de vraag of je wel een outlookexpressprobleem hebt…!
  begin eens met een grondige scan met een uptodate virusscanner, en uptodate adaware en een uptodate spybot search&destroy, en plaats een hijackthis.log (zie sticky in subforum beveiliging en privacy)
 • Sluit het preview venster, en probeer het dan nog eens.

  Je kunt ook andersom werken. De goede berichten verplaatsen naar een andere folder, en vervolgens het bestand met de foute wissen.
 • [quote:2a75c7b277]Je kunt ook andersom werken. De goede berichten verplaatsen naar een andere folder, en vervolgens het bestand met de foute wissen.[/quote:2a75c7b277]

  Inderdaad! Ten einde raad heb ik dat maar gedaan. Het ging om zo'n 7 mails, variërend van enkele Kb's t/m ruim 4 Mb. Heb nog steeds geen idee waarom deze mails dat (geheugen?)probleem veroorzaakten!

  In ieder geval bedankt voor alle tips!!

  :wink: :wink:
 • Nergens om, mooi dat het is opgelost, maar was dit niet precies hetzelfde als mijn voorstel:[quote:d4215019d1]Ik denk dat het de handigste methode in deze situatie is om in Outlook Express (tijdelijk) een nieuwe map aan te maken, en alle mailtjes die er wel toe doen daarheen te verslepen.
  Vervolgens Outlook Express afsluiten, en gewoon het bestand Postvak in.dbx te wissen. Zoals je al hebt gemerkt wordt na opnieuw opstarten van Outlook Express automatisch een schone Postvak in map aangemaakt en daar kun je dan de mailtjes uit die tijdelijke map in terugzetten.[/quote:d4215019d1]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord