Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Geen upload snelheid

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Wanneer ik met speedtest (http://www.speedsuite.net/speedsuite/) de download- en uploadsnelheid meet blijkt de downloadsnelheid te voldoen maar de uploadsnelheid geeft slechts 21 kbps terwijl deze 600 zou moeten zijn. Ligt dit aan de provider @home of dien ik zelf iets anders in te stellen?
  uiteraard gemeten terwijl er geen programma's actief zijn.
 • dit ligt toch wel heel dicht aan tegen je andere topic:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=168337&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

  ik vind eigenlijk dat je dit dáár had moeten melden….
 • Ik twijfelde, heeft het met elkaar te maken of niet. Zo ja, dan had ik het moeten melden. ZO niet, dan juist niet. Wat is wijsheid?
 • Wat voor modem heb je? De oudere com21 modems hebben een heel slechte upload. Op aanvraag vervangt @home deze door een nieuwere.

  Maakt er ook nog iets anders gebruik van het internet, tijdens die meting?

  Je kunt ook nog eens naar tcpoptimizer kijken: http://www.speedguide.net/downloads.php

  Je kunt het modem ook eens resetten, door het 15 minuten van de stroom te halen.
 • Gerben, bedankt voor je meedenken. Aardig hoor. Het toeval wil dat er net iemand van @home is geweest. Hij heeft de modem vervangen. Vervolgend met mijn pc, met zijn pc, met en zonder router, draadloos en niet-draadloos gekeken naar de speedtest. Resultaat: speedtest haalt maximaal 21 kbps. Zou 600 moeten zijn. De monteur wist het ook niet en het probleem is nu naar netwer beheer gestuurd. Ik ben benieuwd of @home het probleem vindt.

  Denk je dat als mijn uploadsnelheid nihil is, dit verklaart waarom ik tijdens downloaden met DC++ niet meer kan surfen etc?
 • Lijkt me vrij waarschijnlijk. Elke download gebruikt ook uploadcapaciteit, om met de servers te communiceren. Zeker in P2P is dat netwerkverkeer aanzienlijk. Het gevolg is dat de upload verstopt raakt, en er dus niets meer te downloaden valt, omdat daar toch weer wat upload voor nodig is.
 • Ik ben vandaag doorverbonden met de technische dienst van @home. Die heeft me een nieuwe computernaam gegeven en alles doet het weer. Wat een genot om weer met normale snelheid te kunnen werken. De slechte uploadsnelheid heeft een enorm gevolg voor je downloadsnelheid. Dat is me duidelijk geworden. Bedankt voor jullie reacties

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.