Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook 2000, outlook.pst verkleinen, informatieservice

Anoniem
Hans.Vosman
2 antwoorden
  • Ik dacht, laat ik mijn e-mail weer eens opruimen en oude e-mails archiveren. Mijn doel was om eigenlijk outlook.pst leeg te vegen, en de oude e-mails, indien nodig weer eens op te zoeken. Na wat gepuzzel, begin ik mij af te vragen of dat eigenlijk wel mogelijk is.
    Zolang ik werk met de oorspronkelijke bestanden, lijkt alles te werken alleen blijft de afmetingen van outlook.pst ongewijzigd groot. ALleen zit ik dan wel continu in angst of de archiefbestanden per ongeluk beschadigd kunnen raken. Het liefst heb ik die dus alleen lezen. Wanneer ik outlook.pst gewoon opruim en outlook opnieuw probeer te gebruiken, dan kan ik nog wel e-mail ophalen. Alleen importeren van oude bestanden mislukt omdat de informatieservice niet goed is ingesteld. Hier kom ik verder niet uit, in zoverre, de oorspronkelijk outlook.pst bevat de juiste instellingen om de archieven te lezen. Tja, eigenlijk wil ik dat niet, ik wil gewoon kleine overzichtelijk bestanden. Problemen bekend? Nog wel scanpst gebruikt en die vind de bestanden prima in orde.

    Hoe kom ik nu van mijn grote outlook.pst af?
  • Ik maak altijd een extra folder onder bv de inbox, sleep daar alle berichten heen die ik wil backuppen, dan ga ik die folder exporteren als een persoonlijke folder. Dat doe ik ook met de verzonden berichten. Daarna kan je de hoofdfolder comprimeren en heb je weer een lekker klein bestand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.