Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Webruimte verdelen met aparte login

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Geachte forummers,

  Is het mogelijk om op een webruimte van 1GB, een apart hoekje (pakweg 50MB) te voorzien voor een sub-website? Die aparte ruimte zou met andere logingegevens moeten kunnen beheerd worden.

  Tnx.
 • Nog even iets vergeten:

  Indien mijn eerste vraag (webruimte opdelen met aparte login) NIET mogelijk is, is het dan mogelijk om ervoor te zorgen dat die sub-website op een andere webruimte draait maar daaraan toch een adres te verbinden van de hoofdsite?

  Heel concreet:

  Hoofdsite is: www.hallo.be
  Subsite met aparte login zou moeten zijn: www.hallo.be/Testje


  Indien niet mogelijk met aparte logingegevens:
  Op de subsite (Testje) zou momenteel enkel een forum moeten draaien. Het forum wordt gehost op: www.goeiedagallemaal.be. Ik weet wel dat het mogelijk is wanneer men www.hallo.be/Testje zou invoeren men automatisch naar www.goeiedagallemaal.be wordt doorgestuurd. Maar wanneer men dan een topic opent, staat bovenaan dan wel bv. www.goeiedagallemaal.be/phpBB2/posting.php enz. Dit wil ik vermijden. Wanneer je bv. een gratis .tk adres neemt, blijft dit adres ook steeds in de adresbalk vermeld staan, waar ook de website gehost is. Dit zou ik dus moeten hebben indien niet met aparte logins gewerkt kan worden.

  Ik hoop dat het nu een beetje duidelijk is?

  Dank.
 • Er zijn wel "webftp" scripts, waarmee je bestanden kunt uploaden via de browser. Die zijn er vast ook wel, waarbij je limieten kunt instellen.
 • Sorry Gerben, het is niet helemaal duidelijk voor mij? :oops:

  Bedoel je dan dat de webmaster van de hoofdsite een kleine ruimte voorziet waar enkel met een webftp en aparte login kan ingelogd worden?

  Ik ben net even gaan zoeken naar webftp scripts maar vooralsnog heb ik niets gevonden dat me op weg zet om een oplossing te vinden.

  Indien anderen nog tips weten, laat ze gerust achter :)
 • Je kunt vaak ook een extra FTP-account aanmaken bij je provider. En de "root" daarvan plaats je dan in de map die je wilt gebruiken als aparte webhosting. Het probleem is dan alleen dat niet alle providers quota op mappen ondersteunen, dus dan kan een gebruiker de hele hosting volzetten als hij wil.

  Wat je eigenlijk wilt doen is Hosting Reselling.
 • @pruis: dat is precies wat ik bedoelde. Kijk hier eens tussen:
  http://hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/File_Manipulation/Upload_Systems/index.html
  http://hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/File_Manipulation/File_Management/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord