Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Nieuwsgroepen: probleem met NZB

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Mijn nieuwsserver is news.wanadoo.nl en provider is wanadoo dus.

  Mijn probleem:
  Ik had de tutorial over SABnzbd in jullie tijdschrift al gevolgd mar dat snapte ik helemaal niet(dat was vorig jaar ofso) en nou had ik op een andere site alles heel goed uitgelegd gekregen maar ik snap 1 ding niet

  Als ik nou bijvoorbeeld iets wil downloade ik neem als voorbeeld 'bestand' hoe moet ik dit dan zoeke en een NZB aanmaken en met zo'n zoekmachine snap ik ook niet echt want als het bijvoorbeeld in die zoekmachine part 32/64 is download die ze dan toch allemaal? help! :(
 • Wat ik doe als ik iets van een nieuwsgroep wil downloaden, is eerst het betreffende item zoeken in een daarvoor bestemde zoekmachine. Zelf gebruik ik hiervoor vaak http://alt.binaries.nl en http://binsearch.info.

  Op die sites kun je naar een item zoeken en vervolgens een NZB-bestand laten genereren. Dit NZB bestand kun je dan openen met een speciaal downloadprogramma.

  Als je alleen 'part 32/64' download zul je slechts één van de 64 delen downloaden. Je zult ze dus alle 64 moeten ophalen en daar heb je nu juist die NZB-bestanden voor. In zo'n bestand staat precies welke bestanden er bij de verzameling horen en waar ze te vinden zijn.

  Hopelijk helpt je dit weer een stap(je) verder.
 • Kijk ook eens op www.binaries4all.nl
  Een nederlandstalige site met een goede en heldere uitleg van alle aspecten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.