Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook(express) mail verzenden fout 10060

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo beste lezer,
  Ik heb een probleem waar ik al weken mee bezig ben, maar niet uitkom. Misschien lukt het wel met jullie hulp. Wanneer ik pop of imap mail wil versturen dan krijg ik de overbekende foutmelding
  protocol smtp poort 25 beveiligd SSL ja socketfout 10060 foutnummer 0x800ccc0E

  Ik heb hier de topic's gelezen die gaan over dit probleem. In de meeste gevallen zou het vooral te maken hebben met het laatst geïnstalleerde programma bv een virusscanner. Ook bij mij is het begonnen na installatie van mcafee. Nu is het vreemde echter dat ik nog een computer heb zonder virusprogramma welke dezelfde foutmelding geeft.
  Zou het kunnen mcafee ook effect heeft op de router of het modem waardoor de tweede computer ook 'last' heeft om mail te verzenden?
  Ik heb in ieder geval alle bekende tips geprobeerd zonder resultaat. Mcafee de-en herïnstalleren is lastig omdat ik deze online heb aangekocht. Ik heb dus geen cdrom. Ik vind het wat ver gaan om mcafee te verwijderen om weer te kunnen mailen. Natuurlijk heb ik de meest simpele dingen reeds gecontroleerd pop server data, wachtwoord enz.
  Ik had zelf nog 1 idee; om via taakbeheer de processen van mcafee tijdelijk uit te zetten, maar in taakbeheer is mcafee niet makkelijk te herkennen. Zou dit een oplossing kunnen zijn of denken jullie dat ik het helemaal niet moet zoeken bij de virusscanner?
  Ik erger me er eerlijk gezegd wel aan dat er (virus)programma's verkocht worden die andere programma's zo kunnen storen dat er niet meer mee te werken is. In mcafee staan outlook (express) als programma's die volledige toegang hebben tot internet, dan klopt de software toch niet wanneer de toegang geblocked wordt. Dit gesteld dat mijn probleem ligt aan mcafee.
  Bedankt voor jullie meedenken.
  Ronald.
 • Onlangs toevallig de firmware van je router geupdate?

  Ik heb dit in het verleden ook gehad. Door een andere firmware in de
  router is deze fout hersteld. Was overigens een sweex router.

  Door uit te sluiten of de router de boosdoener is zou ik deze er even tussenuit halen en de utp direct op je netwerkkaart aansluiten.
 • 10000 fouten duiden meestal op serverproblemen toch?
 • Het zal vermoedelijk aan de server liggen. Ik heb drie pop accounts
  bij twee lukt het al enige tijd niet om mail te verzenden met deze foutcode. Nummer drie doet het wel. Je zou denken dat kan geen lokaal probleem zijn. Aan de andere kant, twee s.providers met maandenlang een mailserverprobleem lijkt ook vreemd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.