Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

2 domeinen 1 host, verschillende startpagina mogelijk?

Anoniem
rolfb
11 antwoorden
 • Hay, ik heb onlang bij strato.nl 2 domeinen besteld, maar ik niet wetende en helemaal geen verstand van websites :P, kwam ik er achter dat beide domeinen naar 1 host toe zijn gericht. maar nie uit welke site ik open kom bij beide sites op de zelfde pagina terecht of ook wel gewoon zelfde site.
  Is het mogelijk om beide domeinen een eigenrichting op te geven, andere sites zeg maar, en andere begin pagina.
  Dit is namelijk niet gemakkelijk, ene domein is bedrijf en andere domein is prive,. niet echt sites die ik bij elkaar wil voegen.

  is het niet mogelijk ook lijkt het zo moeilijk of is het gewoon dat ik er echt geen verstand van heb :P ,

  kan iemand mij eventjes helpen?
  dank.
 • Heb je er al iets staan op die sites? ANders dan hun standaard pagina. Kan zijn dat ze die doorlinken van sites die nog niet gevuld zijn maar alleen geregistreerd.

  Dat je op 1 host uitkomt is heel wel mogelijk. Ze zetten niet voor jou een aparte server neer. Maar je bent een / twee sites op een enkele server (of reeks servers achter 1 ip adres) en op basis van de gevraagde url wordt je naar het betreffende deel van de server gestuurd. Dat is dus heel normaal.

  groetjes Edmond
 • Ik had eerst een weblog op mijn privesite gezet en na alles klaar te hebben gemaakt, wilde ik de bedrijfssite maken maar ik kwam op de zelfde site uit, daarna heb ik alles ermaar afgehaald.

  ik heb de 2 domeinen die samen de zelfde map/host/server delen(geen idee hoe je dat benoemt) ik weet wel dat een site standaard de index.htm opent, maar dus idd dat beide sites- index.htm openen, en dus zelfde site openen.

  als het kan wilde ik, 2 aparte sites beheren die samen dezelfde beginmap delen, en dan toch beide een andere startpagina hebben,

  dank voor de snelle vorige reactie trouwns :D

  gr.

  ps: ik had in gedachten dat ik beide sites, dezelfde startpagina geef en dan daarop doorlinken naar aparte onderliggende pagina's, maar dat is niet royaal voor het feit dat het prive én bedrijfs is.
 • Je hebt 2 namen gekoppeld aan 1 hostingabonnement. Is dat wat je bedoelt?

  groejtes Edmond
 • Haha.. jaa dat bedoelde ik , sorry kan het zo goed verwoorden :P
  maar idd.

  gr.
 • Het ligt ook een beetje aan het account. Op sommige kun je wel meerdere onafhankelijke sites aanmaken, op andere niet. Maar zoals ik het lees, is het ene domein een alias voor het andere. En kun je dus maar één site maken. Wat je dan zou kunnen doen, is mbv .htaccess op basis van de domeinnaam, doorsturen naar een subdir. bijvoorbeeld /bedrijf en /persoonlijk. Om maar wat te noemen. Maak je de site in php of iets dergelijks, dan is er al hememaal geen vuiltje aan de lucht. Je doet dan een check op de domeinnaam, en geeft afhankelijk daarvan verschillende inhoud weer.
 • Wauw… nu ik dit zo hoor is het opzich niet erg.. het is dus mogelijk om ze te scheiden.. maar,… met mijn nihillkennis kom ik dus nergens… kan iemand me beetje helpen om zoiets voor elkaar te krijgen,..

  trouwens… mijn weblog die ik op mijn prive site wilde zetten is van een wordpress installatie ofzo http://nl.wordpress.net/ wat met php gedaan wordt ofzo.. ik hoordat dat met php het geen probleem is, maar de bedrijfssite hoeft geen php te zijn(veel te moeilijk voor mij, en het hoeft heel simpel te zijn), maar het is dus wel de bedoeling dat je op privesite niets terug ziet van mijn bedrijfssite ook niet op de beginpagina van beide sites…

  mvd c.
 • dus..

  2 namen:

  1. bedrijf.nl
  2. prive.nl

  1 host. Dus je root voor bedrijf en een mapje prive voor prive..nl

  Je kan aan je host vragen of die een virtual host willen maken naar mapje "prive" en als je htaccess kan gebruiken is dit een optie:

  RewriteEngine On
  RewriteCond %{HTTP_host} ^(www\.)?prive\.nl [NC]
  RewriteRule !^prive/.*$ /prive%{REQUEST_URI} [L]
  (niet getest).

  t.
 • hmm iets verder opweg.. ik heb het geprobeerd maar ik weet niet precieswat ik heb geprobeerd… , waar moet ik dat dat .htaccess bestand indoen?

  stel mijnwebsite is http://www.prive.net
  ik heb een map aangemaakt met naam /prive
  mijn en http://www.prive.net > moet dus geopend worden in /prive, er zit een index.php in
  bedrijfssite is http://www.bedrijf.nl
  en wordt geopend in root

  wat is moet ik dan in htaccess intypen

  c.
 • Het .htaccess bestand moet in je webroot. Dus waar normaliter de homepage index.html zou staan.
 • wat moest ik nu precies intypen?,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.