Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Archiefmap Outlook Express legen

Anoniem
wanderer
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben nieuw hier en kom met een vraagje:

  Hoe kan ik oude overbodige mailtjes uit mijn archiefmap (.dbx) van Outlook Express verwijderen?

  Als ik in Outlook Express betreffende mailtjes verwijder, dan verandert er niets aan de archiefmap: de grootte blijft gelijk, en de wijzigingsdatum en -tijd ook.
  Terwijl, als ik in Outlook Express een mailtje aan de archiefmap toevoeg, dan verandert grootte en tijd wel.

  Dus: ik kan wel mailtjes toevoegen aan de archiefmap, maar er geen mailtjes uit verwijderen. Met als logisch gevolg, dat hij alleen maar groter wordt, terwijl ik juist even wat meer ruimte nodig heb (hij zit al bijna op 1 Gyg). :-?

  Wie heeft een oplossing voor dit probleem?

  Alvast bedankt!

  Pavo
 • De archiefmappen van OE nemen inderdaad alleen maar in omvang toe. Individuele berichten kan je uit deze mappen niet verwijderen. Wat je wel kan doen is de .dbx-mappen zelf verwijderen uit hun standaardlocatie.

  Wil je nog berichten uit de mappen behouden, dan moet je deze even tijdelijk uit je OE-mappen verhuizen. Daar heb je twee mogelijkheden voor : ofwel sla je deze op in nieuwe mappen die niet de standaardnamen hebben van OE : dus bvb Postvak IN Nieuw i.p.v. Postvak IN (kan je daar alle berichten van Postvak IN naar kopiëren) ofwel sleep je deze tijdelijk naar een map die je aanmaakt op je bureaublad. Dit kan je doen voor alle mappen in je OE. Voor de Verwijderde Items is dit niet nodig, want die berichtenmogen toch allemaal verwijderd worden.

  Start dan OE terug op, er worden nieuwe (lege) mappen aangemaakt in je OE, nieuwe standaardbestanden (lege .dbx-bestanden) op de standaardlocatie en je kan terug aan de slag met het overbrengen van de berichten die je eerder hebt bewaard.
 • De manier om te verversen is prima,maar dit is wel erg omslachtig.
  [quote:eed4bd3351]ofwel sleep je deze tijdelijk naar een map die je aanmaakt op je bureaublad. Dit kan je doen voor alle mappen in je OE.[/quote:eed4bd3351]
  Maak gewoon een kopie van de map waar de *.dbx-files in staan.

  Verwijder dan de *.dbx-files uit de oorspronkellijke map en start OE opnieuw op.Nu zijn de standaard mappen opnieuw aangemaakt.

  Dan importeer je de berichten door naar de kopie-map te bladeren.Je hebt dan ook de keuze welke mappen je wilt importeren :wink:

  Greetz
 • [quote:03826789ff="wanderer"] Dan importeer je de berichten door naar de kopie-map te bladeren.Je hebt dan ook de keuze welke mappen je wilt importeren [/quote:03826789ff] Lijkt simpeler, maar dan importeer je (met die oude mappen) ook de oude berichten die TS niet meer wenst, terug mee naar OE. En dacht niet dat dit de bedoeling was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.