Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Hoe kom ik af van SPAM-label met Outlook Express?

Anoniem
Henk Meerwijk
8 antwoorden
 • Ik gebruik Outlook Express. Ik heb een testmail gestuurd aan mijn eigen emailadres. Daarbij is mijn binnengekomen testmail gemerkt als' [SPAM]'.

  Hoe komt dat? En hoe kan ik voorkomen dat mijn mail ook bij anderen het label '[SPAM]' meekrijgt?
 • Waarschijnlijk komt dit door een spamfilter wat bij je provider draait. Als op de mailserver van je provider spam binnen komt, markeert hij deze mail op die manier, zodat jij weet dat het spam kan zijn… Je kan hier weinig aan doen ben ik bang, dit is een instelling die bij de provider gemaakt is en ook per provider verschillend is…
 • Dank je Leo. Misschien heeft het zin om aan mijn provider te vragen om het Spam-label van mijn email-adres af te halen?

  Ik vermoed dat één of meer mensen ooit een email van mij als spam hebben gemerkt. En dat daardoor nu al mijn emails bij iedereen automatisch als spam worden gemerkt. Zou het zo kunnen werken?
 • [quote:5c820d0dc1]Misschien heeft het zin om aan mijn provider te vragen om het Spam-label van mijn email-adres af te halen? [/quote:5c820d0dc1]
  Er zit geen Spam-label op jouw e-mailadres,maar het Spamfilter van je provaider geeft op basis van instellingen een Spam-label aan een inkomende email mee.

  Waarschijnlijk kun je het Spamfilter zelf aan of uit zetten,of er gradaties aan toekennen op de servicesite van jouw provaider,als die tenminste een servicesite heeft.

  Hier een uitleg over Spam van mijn provaider.

  "Specifieke instellingen 'kenmerken puntensysteem'
  Het Kenmerken puntensysteem is een programma dat in e-mails zoekt naar kenmerken van spam. In veel spam komen de volgende termen veelvuldig voor: 'Koop nu', 'Klik hier' of 'Aanbieding'. De lijst met kenmerken wordt steeds aangevuld met kenmerken (lettercombinaties of woorden) die door spammers worden bedacht. Omdat het woord sex bijvoorbeeld op alle lijsten staat, verzinnen spammers bijvoorbeeld *s*e*x*, om het spamfilter te omzeilen. Hoe meer lettercombinaties in de e-mail voorkomen die ook op de kenmerkenlijst staan, hoe meer punten de mail krijgt. Tussen de 5 en 15 punten wordt de e-mail aangemerkt als {Spam?}. Boven de 15 punten ziet u in de onderwerpregel {Spam!} staan, deze e-mail betreft spam. Bij deze manier van spamfilteren is het mogelijk om de dienst 'Spam direct verwijderen' te activeren. De kans dat iemand in een serieus bedoelde e-mail 15 maal commerciële termen gebruikt is verwaarloosbaar klein."
  [quote:5c820d0dc1]Ik vermoed dat één of meer mensen ooit een email van mij als spam hebben gemerkt. En dat daardoor nu al mijn emails bij iedereen automatisch als spam worden gemerkt. Zou het zo kunnen werken?[/quote:5c820d0dc1]
  Uit het bovenstaande kun je opmaken,dat (gelukkig) privé personen geen invloed hebben op het filter zelf,maar dat zij alleen een bericht kunnen sturen met een inhoud waar het filter op reageerd.

  Greetz
 • [quote:99a912e0ec="wanderer"]Er zit geen Spam-label op jouw e-mailadres,maar het Spamfilter van je provaider geeft op basis van instellingen een Spam-label aan een inkomende email mee. (…) Het Kenmerken puntensysteem is een programma dat in e-mails zoekt naar kenmerken van spam. [/quote:99a912e0ec]Bedankt voor je duidelijke antwoord! Het bericht aan mezelf dat als spam werd aangemerkt bevatte veel weblinks. Dat was waarschijnlijk de reden.

  Ik heb nu een testmail aan mezelf gestuurd zonder tekst en zonder weblinks en dit bericht wordt niet gemerkt als spam. Dus jouw verklaring lijkt te kloppen.

  Is er een manier om veel weblinks in een email te versturen zonder dat dat wordt gemerkt als spam? Want ik kan uiteraard niet de spam-instellingen van mijn contacten instellen.

  Om misverstanden te voorkomen: Ik ben geen spammer. Ik stuur dus geen ongewenste berichten aan mensen.
 • [quote:9e387673c2]Om misverstanden te voorkomen: Ik ben geen spammer. Ik stuur dus geen ongewenste berichten aan mensen.[/quote:9e387673c2]
  Meer dan je woord hebben we niet he :lol:
  [quote:9e387673c2]Is er een manier om veel weblinks in een email te versturen zonder dat dat wordt gemerkt als spam? Want ik kan uiteraard niet de spam-instellingen van mijn contacten instellen. [/quote:9e387673c2]
  Niet iets wat bij mij dagelijks voorkomt,dus als ik vragen mag….

  Greetz
 • [quote:2f72e1cfba="wanderer"]Niet iets wat bij mij dagelijks voorkomt, dus als ik vragen mag….[/quote:2f72e1cfba]

  Goed dat je alert bent op misbruik van adviezen. Ik ben beslist geen spammer. Maar hoe kan ik dat bewijzen? In mijn andere berichten kun je lezen dat ik wat onhandig ben met computers. Misschien helpt dat?

  Bij sommige emails is het nodig dat ik ze heel uitgebreid onderbouw met verwijzingen naar websites. Bijvoorbeeld naar onderzoeksverslagen. Maar het is niet de bedoeling dat de ontvanger zo'n email dan ongelezen wist omdat er 'Spam' bijstaat.
 • Ik heb net m'n spamfilter zo zwaar mogelijk gezet,om te zien wat voor soort melding dat spamlabel geeft,maar die instelling is pas over 1 uur actief.

  Heb je een website wellicht,waar je dergelijke links kunt plaatsen?

  De links in een tekst file bijvoegen,dat is wel omslachtig natuurlijk,maar beter dan dat de mail wordt verwijderd door de ontvanger.

  Overigens verwacht ik wel,dat ondanks het spamlabel de afzender wel duidelijk te zien is,dus misschien maak je je op dit punt wel te bezorgd.

  Verder de mail,die als spam is aangemerkt,naar een vriend of kennis sturen die ook een spamfilter heeft bij de provaider,om te zien hoe dat uitpakt?

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.