Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Email versturen

Anoniem
Leo S
7 antwoorden
 • Hallo,

  De laatste tijd zit ik vaak in wisselende netwerken, met elk ook een eigen mailserver.
  Graag zou ik mijn verschillende emailaccounts in één mailprogramma beheren, maar dan kom ik vermoedelijk in de knoei als ik mail ga versturen, want er kan dan alleen een beroep worden gedaan op de lokale mailserver ?
  Veel providers / netwerken staan namelijk niet toe dat de smtp-server van buitenaf wordt benaderd.

  Wat zou ik hier aan kunnen doen ?
 • Ik ga er gemakshalve even vanuit dat je met een laptop werkt?

  Je kunt eens kijken naar Mobile Net Switch (niet gratis!). Hiermee kun je profielen aanmaken voor de verschillende netwerken waar je gebruik van maakt. In zo'n profiel kun je zaken als de gebruikte netwerk-adapter, wel of geen DHCP, geluidsniveau en nog veel meer vast leggen.

  Dit lost op zich jouw probleem nog niet op, maar het programma bevat ook de mogelijkheid om een virtuele smtp-server aan te maken. Dit is dan een proces dat op de achtergrond draait en de verstuurde mail doorstuurt naar een echte smtp-server. Je raadt het al, het adres van die echte server kun je ook in het profiel vast leggen.

  In je mailprogramma kun je vervolgens als smtp-server je localhost-adres opgeven.
  ——-
  Er is ook nog een alternatief. Je kunt ook meerdere accounts in je mail-programma aanmaken. Je maakt dan voor elk netwerk waarvan je gebruik maakt een account aan. Als je dan mail wilt versturen, kun je aangeven via welk account je dit wilt doen. Afhankelijk van de hoeveelheid mail-accounts en netwerken kan dit gauw uitgroeien tot een lange en onoverzichtelijke lijst.

  Succes
 • Het is idd een laptop die vaak bij verschillende netwerken wordt ingeplugged / aangemeld.
  Het betaalde programma is vast een primma pakket, maar het lonkt toch niet echt. Een betaalde oplossing zit ik niet echt op te wachten, daarnaast lijkt het me ook redelijk wat overkill voor de situatie.
  Voor alle mogelijke netwerken waar ik op ga inloggen een eigen mailbox creëeren is echter helemaal zot, dus dat lijkt me ook geen oplossing.

  Wel frappant dat dit toch lastiger is dan ik had verwacht, zeker met al de 'mobiele' gebruikers van tegenwoordig!

  edit :
  Misschien is dit een optie, maar dan moet ik wel thunderbird gaan gebruiken : https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/3452
  Dat zou een plugin moeten zijn die netwerkinstellingen snel kan wijzigen …
 • wat dacht je van ff googlen met >free smtp server<
  dan krijg je o.m. deze link, die zich presenteert als oplossing voor jouw probleem, en zo zijn er wellicht nog wel meer om mee te experimenteren,
  http://www.softstack.com/freesmtp.html
 • Je kan ook proberen of je wel authenticatie kan gebruiken op de mailserver van je eigen provider. Zo kun je voor ieder mail account toch de mailserver van je eigen provider gebruiken. Je kan SMTP authenticatie aanzetten in de eigenschappen van ieder mailaccount. Vul hier dan de gebruikersnaam en wachtwoord in van je eigen Internetprovider.
 • [quote:88eccb2748="derkdejong"]wat dacht je van ff googlen met >free smtp server<
  dan krijg je o.m. deze link, die zich presenteert als oplossing voor jouw probleem, en zo zijn er wellicht nog wel meer om mee te experimenteren,
  http://www.softstack.com/freesmtp.html[/quote:88eccb2748]
  Daar had ik uiteraard ook aan gedacht, maar ik denk niet dat het wordt geapricieerd als iedereen een eigen smtp-server gaat draaien. Volgens mij is dit in enkele netwerken zelfs geblokkeerd?

  [quote:88eccb2748="Leo S"]Je kan ook proberen of je wel authenticatie kan gebruiken op de mailserver van je eigen provider. Zo kun je voor ieder mail account toch de mailserver van je eigen provider gebruiken. Je kan SMTP authenticatie aanzetten in de eigenschappen van ieder mailaccount. Vul hier dan de gebruikersnaam en wachtwoord in van je eigen Internetprovider.[/quote:88eccb2748]
  Ben ik voor smtp authenticatie nog speciale privileges nodig?
 • [quote:61bd8146c5="Pinky & The Brain"]
  Voor alle mogelijke netwerken waar ik op ga inloggen een eigen mailbox creëeren is echter helemaal zot, dus dat lijkt me ook geen oplossing.
  …[/quote:61bd8146c5]je zou wel de wizzard nieuw account kunnen draaien/aanmaken en als postvak gewoon naar je eigen vast mailbox laten verwijzen…..

  PS: ik vodn nog deze truuk
  http://www.outlook-tips.net/archives/2004/20040322.htm
  [quote:61bd8146c5]More SMTP Servers

  Last week I told you how to configure Outlook to use different SMTP servers with each account. Andrew Helsby has another method - he uses "mail" as the SMTP in all accounts and a hosts file to change the IP used by "mail".

  Andrew uses a batch file to swap out his hosts.home and hosts.work files, but if you aren't into writing batch files, you can just as easily create a shortcut to Hosts to open it in Notepad and comment out one IP and uncomment the other.

  Create a shortcut on your desktop or Quick Launch toolbar. The command line will look like this:
  notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts

  Enter two lines in your hosts file like this, using the correct SMTP IP for your server:

  #192.168.4.32 mail # Use this SMTP at Work
  66.55.44.33 mail # Use this SMTP from Home

  When you switch connections, click the shortcut and add a leading pound sign (#) to stop using a server and remove the pound sign to begin using the other SMTP server. Save and close the file.

  To find out the IP of your SMTP server, at Start menu, Run type:
  cmd /k ping mail.domain.net

  For Windows 9x/ME, type
  Command /k ping mail.domain.net

  (Replace mail.domain.net with the proper name of your mail server.)

  If Outlook is slow to accept the new IP, at Start menu, Run type:
  ipconfig /flushdns[/quote:61bd8146c5]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.