Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Laatste stap XAMPP

Anoniem
Marwinius
3 antwoorden
 • Dag beste mensen,

  Alvast even vooraf: hetgeen waar ik nu mee begonnen ben is geheel nieuw voor mij: hosten van eigenwebsite op een eigen computer.
  Ik heb zoals op de website van computertotaal staat de handleiding gevolgd om een eigen webserver te bouwen d.m.v. het software pakket: XAMPP. Alle stappen heb ik uitgevoerd zoals beschreven. Tot de laatste stap gaat alles zoals beschreven. Nu wil ik graag van buitenaf door het invullen van mijn ipadres. Wanneer ik mijn IP adres invul dan krijg ik het opstart scherm van mijn router/modem. Nu staat er iets over portforwarding (80). Hoe kan ik dit veranderen zodat iedereen wel mijn website kan zien (wanneer ik mijn computer aan heb staan en de software heb draaien van XAMPP). Het betreft een router van ZyXell type P-2602HW-D1A. Ik hoop dat iemand mij hier informatie over kan verschaffen hoe en wat ik moet veranderen binnen de router.
  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Marwinius
 • als jij vanaf je interne netwerk je externe ipadres probeert te bereiken gaat dat idd mis: dat wordt door je router niet begrepen.
  Daarnaast moet je idd port 80 forwarden naar het IPadres van de webserver. Dat staat vast in de handleiding, en anders helpt google je op weg.
 • dat laatste vind ik nogal vreemd. Port 80 forwarden voor de webserver. Ik begrijp daar de logica niet van, eerlijk gezegd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.