Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

spamfilter voor e-mailadres

Anoniem
stee0036
3 antwoorden
 • Het bedrijf waar ik werk heeft een info-emailadres (info@bedrijf.nl) dat bestookt wordt met spam. Tussen al die spam zitten ook een paar gewenste berichten, dus het e-mailadres kan niet worden verwijderd. Het externe bedrijf dat de servers beheert zegt dat het een spamfilter kan laten installeren door een ander bedrijf, maar dat dit alleen kan voor alle accounts en niet voor slechts eentje. Het info-adres wordt door meerdere personen beheert en die werken ook nog eens op verschillende pc's. Een spamfilter op iedere pc installeren is dus een dure en moeilijke oplossing.

  Weet iemand nog een andere oplossing?
 • Als dat bedrijf een eigen server heeft, is het toch het meest efficiënt om het op die server aan te pakken, want dan bereikt die spam de afzonderlijke PC's niet eens.

  Een adres als info@ bedrijf.nl, dat helaas erg vaak wordt toegepast schreeuwt natuurlijk wel om spam. Heel veel zaken hebben dit, en als het gedeelte achter het @-teken bekend is, is het sowieso raak. Het leed is dan al geschied, en filteren is dan de enige oplossing.

  Maar als het een bedrijf is, dan moet het dunkt me toch wel wat extra budget hebben voor zoiets elemantairs? Dat beheer van die servers zal toch al een vrij dure zaak zijn, en dan is zo'n extra bedragje bijna te verwaarlozen lijkt me. Ik zou willen adviseren om die beheerders van de servers mooi hun gang te laten gaan. [b:5af7ab8971]Zij[/b:5af7ab8971] hebben er verstand van, en het lijkt me niet echt verstandig om bij professionele toepassingen zich te laten adviseren door een hobbyclub, hoe kundig sommigen in die hobbyclub ook mogen zijn.
 • het is inderdaad een (te) makkelijk e-mailadres. Daarom had ik al geadviseerd om het adres niet meer te gebruiken en het te verwijderen. Maar dit vinden ze geen optie.
  De spamfilter is alleen voor dit e-mailadres nodig, de andere adressen hebben nergens last van. Dus het is zonde om voor 120 adressen een spamfilter te gebruiken als er maar eentje last van heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.