Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Automatische backup MySQL en FTP

Anoniem
None
14 antwoorden
 • (excuses als dit in het verkeerde subforum staat, ben niet zeker van de juiste plaats)

  Ik host mijn website bij Digitalus, het Mini-pakket. Da's v.w.b. webspace, dataverkeer e.d. genoeg voor het moment, maar ik mis de service van een dagelijkse backup van de MySQL database. Ook zou ik graag wekelijks o.i.d. een backup van alle bestanden (via FTP ofzo) willen hebben.
  Hosts die dat wel bieden zijn vaak aanzienlijk duurder. Is er een methode om dit zelf voor elkaar te krijgen? Ik heb de beschikking over phpmyadmin voor het beheer van SQL, maar kun je daar ook taken mee instellen?

  En v.w.b. de FTP-backup, hoe kan ik dat het beste aanpakken? Bijvoorbeeld iedere zaterdagnacht een taak laten starten door Windows ofzo (en hoe dan)?
 • Als je cron jobs kunt maken, kun je automatisch een sqldump doen van je database. Van losse bestanden op je ftp kun je een tar/gzip backup maken, eveneens via cron.
 • Cron jobs hebben ze uitgeschakeld helaas. :(
  Uit veiligheidsoverweging, zeggen ze…
 • Jammer. Misschien is dit iets? Alleen voor ftp, als het niet al te veel is.
  http://www.primasoft.com/ftp.htm
 • Da's inderdaad wel een ideetje ja, bedankt.
  Maar ik begrijp dat zonder cron jobs te stellen er geen mogelijkheid is tot automatische backups van de database?
 • Je kunt ook backups maken met phpmyadmin. Maar dan moet je er zelf even op letten, dat je dat op gezette tijden doet.
 • Mja, dat wist ik. :)
  Maar je bent een automatiseerder of niet he. Ik wil liefst dagelijks een backup, maar daarvoor wil ik niet iedere dag het hele proces doorlopen. Heb wel wat beters te doen met mijn tijd, zogezegd. Daarom wil ik het dus graag automatiseren: 1x de boel instellen en tot in lengte van dagen backups binnenhalen.
 • Je kunt ook eens vragen, of zij niet even een cron job voor je aan kunnen maken. Als je website regelmatig bezocht wordt, zou je daar ook een scriptje kunnen aanroepen. Wat dus even checkt of er al een backup aangemaakt is of niet, en dan vervolgens al dan niet een sqldump aanmaakt.
 • Inmiddels heb ik na flink wat gegoogle phpMyBackup gevonden. Die doet precies wat ik wil. Nadeel is alleen dat mijn host door de grootte van mijn database een timeout geeft. :?
  Dit is dus onafhankelijk van de methode die ik kies. Een kleinere database (van 3 MB oid) die ik op dezelfde host heb staan werkt perfect.
 • Je gebruikt wel gzip compressie? Anders zijn de dumps wel heel erg groot. En kan je browser inderdaad een timeout geven.
 • Jep, ik gebruik GZIP. Bij die andere database heeft dat enorm veel effect: 3 MB wordt iets van 900 KB geloof ik.

  Ik heb vanmiddag een mailtje gestuurd naar de provider, even gevraagd hoe dat zit met die limieten. Vanavond ga ik kijken of een handmatige backup via phpMyAdmin wel werkt, of dat ik dan ook een timeout krijg (had ik gisteravond laat geen zin meer in, vanmorgen ging de wekker weer veel te vroeg). Als dat niet werkt, ben ik sowieso knap gestuurd.

  Ik wacht dus in spanning op het antwoord van Digitalus.

  Edit:
  Wat is trouwens het verschil tussen ZIP en GZIP? Ik kan voor beiden kiezen, maar welke geeft het beste resultaat?
 • Voorzover ik weet, zijn ze nagenoeg hetzelfde. Gzip wordt meer gebruikt op unix systemen. Gzip kan overigens maar een file comprimeren, zip meerdere. Vandaar dat betanden vaak eerst met tar aan elkaar geplakt worden, en vervolgend gegzipt.
 • [quote:1500fe300b="Ger"]Vanavond ga ik kijken of een handmatige backup via phpMyAdmin wel werkt, of dat ik dan ook een timeout krijg [/quote:1500fe300b]Dat werkt gelukkig wel gewoon.
 • Mooi, alvast een probleem minder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.