Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

HELP!! Ik heb mijn OutlookExpress InBox gedelete

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik weet niet hoe maar tijdens wat onderhoudswerkzaamheden is mijn gehele Inkomende Post verdwenen. Natuurlijk ook niet meer op de server voorhanden. En…. mea culpa, mea culpa, ik heb geen recente backup. Is er nog wat aan te doen c.q. ergens terug te vinden??
  Elke hint is natuurlijk zeer welkom.
 • Zoek je harde schijf eens af naar .dbx bestanden.
 • [quote:84a9ed48bf="JBS"]Zoek je harde schijf eens af naar .dbx bestanden.[/quote:84a9ed48bf]
  Bedankt; maar ze zijn echt weg (gedeleted?) en helaas niet 'per ongeluk' verplaatst of zo.
 • Kijk dan eens hoeveel je met Free Undelete nog terug kunt halen.
 • [quote:4efe4bcc5c="JBS"]Kijk dan eens hoeveel je met Free Undelete nog terug kunt halen.[/quote:4efe4bcc5c]
  Zal ik zeker eens bekijken. Momenteel ben ik dagen van mijn 'probleem'-computer verwijderd, dus dat wordt later. Ben benieuwd, vooral omdat ik ze niet [u:4efe4bcc5c]zelf[/u:4efe4bcc5c] (on)bewust heb gedelete (staan ook niet in de prullenbak), maar door een waarschijnlijk onhandige manoeuvre binnen OutlookExpress.
 • Staat die map ook niet meer in "Verwijderde items" in Outlook Express?]

  [quote:3f4466a833]Bedankt; maar ze zijn echt weg (gedeleted?) en helaas niet 'per ongeluk' verplaatst of zo.[/quote:3f4466a833]

  Heb je de verborgen bestanden wel eerst zichtbaar gemaakt,voor je bent gaan zoeken?

  Greetz
 • [quote:8b134dc7ca="wanderer"]
  Heb je de verborgen bestanden wel eerst zichtbaar gemaakt,voor je bent gaan zoeken?

  Greetz[/quote:8b134dc7ca]
  Inmiddels heb ik met wat kunst en vliegwerk een copy van het bestand gevonden. Nu heb ik echter het probleem dat ik dat niet meer ingelezen krijg omdat deze map te groot is voor [b:8b134dc7ca]of[/b:8b134dc7ca] mijn geheugen [b:8b134dc7ca]of[/b:8b134dc7ca] mijn harde schijfruimte. Ik ben juist aan het schoonmaken en van plan een grotere harde schijf erin te zetten, maar een en ander is een kip en ei situatie.
  Weet iemand [b:8b134dc7ca]hoe[/b:8b134dc7ca] ik eventueel dat postvak_in.dbx bestand kan [u:8b134dc7ca]opdelen[/u:8b134dc7ca] of anderszins een beginoplossing voor mijn probleem? Ik wil trachten het aan te pakken vóór ik de schijven verander (omdat ik er geen drie in kan hangen).
  Ik weet het, het is allemaal wat klungelen, maar hoop toch dat iemand me een idee aan de hand kan doen.
 • Hoe groot is dat postvak_in.dbx en hoeveel vrije ruimte heb je op de schijven?

  Greetz
 • [quote:eb2a52e9bc="wanderer"]Hoe groot is dat postvak_in.dbx en hoeveel vrije ruimte heb je op de schijven?

  Greetz[/quote:eb2a52e9bc]
  .dbx >500MB; vrije ruimte <200
  En daar is niets meer van af te sprokkelen zonder het systeempje onbruikbaar te maken. Het was van begin af aan een probeerselsysteempje bij mijn oude buurvrouw, maar zij is door kennissen plots overrompeld met teveel en te grote emailberichten. Ik heb haar al gezegd, het beste de hele inbox maar te vergeten, maar daar staan ook oude berichten/correspondentie in van dat ze begon te emailen, die misschien enige waarde voor haar hebben. Ik zou al blij genoeg zijn voor haar als ik die diarree van berichten (en aanhangsels) van de laatste weken eruit wist te halen. Dus ik zoek naar iets 'simpels' om dat grote bestand te 'onderhouden'. Maar ik kan het (nu) ook niet lezen. Ik kan het natuurlijk wel exporteren via USB stick en op mijn systeem daar wat aan sleutelen (maar wat en hoe dan?) en dan bij haar terugzetten.
 • dbx reader geeft bij google genoeg resultaten.. Kijk daar eens tussen.
 • [quote:056e8dd665="peterkramer"]dbx reader geeft bij google genoeg resultaten.. Kijk daar eens tussen.[/quote:056e8dd665]
  Inderdaad. Geweldig!! Daar gaat een wereld voor me open (nu de .dbx file nog :D )
  Ik had er geen benul van dat er zoiets was. Ga ik beslist van de week mee aan de gang.
  [b:056e8dd665]Hartelijk dank voor de hint.[/b:056e8dd665]
 • [quote:f72652997c="jawtje"][quote:f72652997c="peterkramer"]dbx reader geeft bij google genoeg resultaten.. Kijk daar eens tussen.[/quote:f72652997c]
  Ga ik beslist van de week mee aan de gang.
  [b:f72652997c]Hartelijk dank voor de hint.[/b:f72652997c][/quote:f72652997c]
  Ik heb met een paar (demo)programma's ge-experimenteerd en daar heb je wel wat aan, [b:f72652997c]ALS[/b:f72652997c] je het bestand nog ergens in tact hebt.
  Ik heb het probleem nu ook dat de [u:f72652997c] (inhoud van de ) Uitgaande mail[/u:f72652997c] werd gedelete.
  Nadien is er niet meer met OutlookExpress gestoeid en nu werd dat ontdekt. Ik hoopte met één van deze (demo)programma's dat te kunnen herstellen maar deze programma's vinden geen erasede mails meer. In de demoversie zouden ze in elk geval de laatste (tien) hebben moeten vinden.
  [b:f72652997c]Heeft iemand daar (betere) ervaringen mee? [/b:f72652997c] [i:f72652997c]Of verder nog hints vóór ik ze defintief als verloren beschouw en maar weer gebruik ga maken van Outlook Express?[/i:f72652997c]
 • jawtje schreef: "tijdens wat onderhoudswerkzaamheden is mijn gehele Inkomende Post verdwenen."  Ik heb zo'n soort probleem ook gehad. Was heel erg vervelend, maar wel leerzaam. Ik ben heel onhandig met computers, maar ik doe m'n best.

  Belangrijke verloren emails kunnen mogelijk worden opgevraagd bij de contactpersonen.

  Emails die in één map staan, kun je makkelijker organiseren in mappen door ze automatisch op volgorde te laten zetten naar afzender, gedresseerde of onderwerp. Dat kun je instellen bij OE.

  Tips voor de toekomst, misschien ten overvloede:

  Je kunt in Outlook Express instellen dat ontvangen emails ook blijven staan bij je internet-provider, als die een webmail-mogelijkheid aanbiedt. Zo heb je altijd een backup van de laatst ontvangen emails. Die webmail capaciteit is vermoedelijk wel beperkt en moet dan regelmatig worden geleegd.

  Bewaar een print van de allerbelangrijke (zakelijke) emails. En ook van adressen, telefoonnummers, emailadressen, wachtwoorden, registratienummers en registraties op het web.

  Voor het automatisch maken van een regelmatige backup bestaat speciale backup-software. Dat kan bijvoorbeeld eens per week of per dag.

  Laat je postvak-in niet te groot worden, maar archiveer elke email direct na lezen in een map of verwijder het. Dan hoef je alles ook maar één keer te lezen en houd je ook meer overzicht over alles. Je kunt bijvoorbeeld een map maken voor elke contactpersoon.

  Vraag je contacten om geen onnodige afbeeldingen en audio te sturen. Een plaatje kunnen ze ook sturen via een internet-link en dat is net zo leuk. Of vraag ze om afbeeldingen te sturen in een afzonderlijk bestand zonder tekst, zodat je het kunt wissen.

  Installeer goede beveiligingssoftware die SPAM zo veel mogelijk tegenhoudt en probeer SPAM buiten de deur te houden via de gedragstips die daarvoor bestaan.

  Bestudeer de handleiding van OE. Dat voorkomt veel problemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.