Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

[xDSL] Verbinding met hoge upload in duitsland

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Ik werk voor een fotoproductiebedrijf. Onder ons werken een X aantal fotografen (nederland en duitsland).
  deze fotografen maken fotos op locatie middels mobiele studios.
  Na een week komt een koerier de memorycards oppikken en afleveren bij onze vestiging. Hier worden ze dan ge-edit en geprint/gedrukt.

  Door deze constructie begint de productie pas op maandag middag/namiddag.

  Ik zit er daarom aan te denken om een soort van file transfer te gebruiken. Dus dat de fotografes zelf hun data overzetten (via ftp of een zelfbouw applicatie).

  problemen echter zijn de hoge upload die nodig is (per fotograaf).. we hebben het over een 1,5 tot 2gb per fotograaf. ga maar uit van 2gb.

  Met een upload van 1024Kb/sec = 128KB/sec = 4,3 uur overdrachtstijd (in theorie).. deze snelheid en tijdsduur is acceptabel voor ons.

  Echter, we moeten dan voor elke fotograaf een nieuw adsl of sdsl account aanmaken.. probleem is vaak de 2 jarige contracten die afgesloten worden (stel werknemer neemt ontslag).. of vaak heb je bij een SDSL account 1024/1024 een datalimiet van 5gb… dus dan worden de werknemers misschien gekort voor prive doeleinden.

  wie heeft een goeie tip of suggestie om het probleem aan te pakken?

  vriendelijk dank
  :D
 • is een moeilijk puntje denk ik

  is het niet uit eindelijk duurder als je iedere fotograaf zn eige internet verbinding te geven ??? 10 fotograven x 20.00 euro is ook al 200 euro per maand.. :S is wel ff duurder dan een koerier die ff je data sticks langs breng..

  internet van het net.. hier maken ze nu reclame voor.. geen verplichtingen of iets.. je kan ten aller tijden je abbo opzeggen..


  zo en zo moet de ftp server ook een hele goede verbinding hebben, anders kan die het gewoon niet aan…

  verder heeft iedereen wel een upload van 1024Kb/sec denk ik…
  ik weet niet of ik er zo blij van wordt als foto graaf dat me PC 4.5 uur bestanden staat te uploaden.. maar dat is natuurlijk weer wat je afspreekt..

  data limiet zou ik me niet zo druk om maken als je eens in de week 2 gig upload zal je denk ik niemand horen gillen… ga je een webserver draaien, jah.. dan kunnen ze nog wel eens vervelent gaan worden
  alleen de verbinding waar de FTP op draait.. die gaat natuurlijk het meeste verkeer generen… (mijn voorbeeld 10x 1024Kb/sec 10240Kb/sec) is al aardig wat

  en verder bestaat het begrip data limiet nog bij een provider ?
  ik zal zo is voor de fun kijken welke provider dat nog heeft..  aangepast: ik heb ff zitten kijken en chello, orange, het net hebben geen data limiet.. bij een 1024 upload

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.