Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

website bouwen

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik heb een simpele familiewebsite gebouwd, geheel vanuit HTML. De site heeft een voorblad en 12 hoodstukken en ieder hoofdstuk heeft recht op en neer tekst en een flink aantal foto's.
  De website staat op Tiscali home.
  Nu wil ik dat wat mooier maken. Er zijn van die paketten van 30-50 euro. Is dat wat? Verder wil ik dan ook een eigen domein naam.
  Wat kost me zoiets per jaar?
  Kan ik zo een website dan zelf aanmelden bij de zoekmachines?
  pepe
 • [quote:207c9a4f75]Er zijn van die paketten van 30-50 euro[/quote:207c9a4f75]
  Het is me niet helemaal duidelijk over welke pakketten je het hebt, maar als je het over hosting hebt dan gaat de wereld voor een paar tientjes per jaar voor je open.
  Dit zou kunnen helpen bij je keuze
  Een domeinnaam kan meestal gelijktijdig met het hosting pakket geregeld worden en kost iets van 10 tot 20 euro per jaar.
 • [quote:251df4ad7a="spaansebrabander"]Nu wil ik dat wat mooier maken. Er zijn van die paketten van 30-50 euro. Is dat wat? Verder wil ik dan ook een eigen domein naam.
  Wat kost me zoiets per jaar?
  Kan ik zo een website dan zelf aanmelden bij de zoekmachines?
  pepe[/quote:251df4ad7a]
  Om een website mooier te maken heb je niet echt een pakket nodig.
  Wel heb je kennis van HTML en CSS nodig om een webpagina mooi te maken.
  Met CSS kun je de opmaak van je pagina's erg fraai maken.
  Uiteraard zijn er wel hulpmiddelen om je pagina's mooi te maken zonder kennis van HTML en CSS, maar aangezien je toch wel wat weet van HTML (en misschien ook van CSS) zou ik het geld in mijn zak houden.

  In principe is Wordpad voldoende om fantastische websites te maken.
 • Ik zie hier en daar reclame over het pakket Website maker van Magix. dat kost iets van 30 euro en dan zou hier gratis een jaar domeinnaam bij zitten. De kans bestaat natuurlijk dat na dat jaar de prijs enorm omhoog gaat. Ik zie ook advertenties waar jets van 5 euro per jaar betaalt als je gelijk voor een aantal jaren betaalt.

  Er schijnt ook ieen programma van Windows te zijn om websites te maken.
  Als je dan een emailadres hebt dat bij zo een domein hoort, kun je dan mobiel via Outlook express of windows mail je post checken, zonder dat je dit via webmail moet doen?
 • Inmiddels zit ik eea na te kijken en het lijkt me dat het niet zo simpel is als ik dacht.
  Ik zal dus hier mijn eisen op tafel leggen en hoop dat iemand me dan kan vertellen wat ik nodig heb en wat het ongeveer gaat kosten
  Bestaande website ongeveer 10 MB:
  Domeinnaam
  Website
  2 x emailadres

  Misschien te combineren met internetprovider?
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=72282
 • Voor ongeveer € 22 per jaar heb je bij deze hosting een goede:

  https://www.hostingdiscounter.nl/welkom/

  Een goed pakket om sites te bouwen is van Easy Computing nl. Webdesing 3 waar veel mogelijkheden inzitten en relatief makkelijk te bouwen is. Eventueel uitbreidbaar naar de pro versie.
 • Ik heb ergens Windows office publisher. Kun je daar ook websites mee maken?
 • Ja dat kan maar is drie keer niks om een site mee te bouwen. Zodra je bv een fotoalbum wilt maken gaat het al niet. Ik was er mee begonnen maar heb het snel aan de kant gezet. Trouwens bij het genereren van een site krijg je zoals MS dat betaamt een heleboel balast mee.
 • Waarom nu niet HTML en CSS met Wordpad?
  Je kunt de site helemaal naar je hand zetten.

  Mocht je iets meer willen hebben dan is UltraEdit een optie.
  Ook Studio Webdesign kun je gebruiken, maar daar maak je gebruik van templates. Je hebt dan niet zoveel mogelijkheden om HTML en CSS in te voegen.

  Wat je ook nog kunt proberen is NVU. Deze is gratis.
 • [b:e035aeedbe]Prin0096 schreef:[/b:e035aeedbe]

  [quote:e035aeedbe]Ook Studio Webdesign kun je gebruiken, maar daar maak je gebruik van templates. Je hebt dan niet zoveel mogelijkheden om HTML en CSS in te voegen. [/quote:e035aeedbe]

  Euh? Dit klopt niet hoor, ik heb mijn site gebouwd buiten de templates om en heb daar zelf op eenvoudige wijze HTLM codes etc. toegevoegd en dat allemaal zonder beperkingen!
 • Even wat tips:

  -Bouw geen website met Microsoft programma's, dat is één grote zooi ellende.
  - Met Photoshop kun je mooie plaatjes maken voor je website. Ook kun je in Photoshop een ontwerp maken en de plaatjes later wegsnijden en apart opslaan. Dit heet 'slicen'.
  - Het leukste is om HTML&CSS zelf te typen ipv dat met een editor te doen. Editors hebben namelijk altijd de neiging de website anders te laten zien dan deze er in werkelijk uit ziet.
  -Wil je foto's op je website zetten, dan is 100 MB wel voldoende. Wil je ook PHP of andere talen gebruiken? dat kost weer wat extra's.
 • Aangevuld met Jalbum om fotoreportages te publiceren.
 • [quote:35535a0de7="Sandernerd"]Even wat tips:

  -Bouw geen website met Microsoft programma's, dat is één grote zooi ellende.
  .[/quote:35535a0de7]

  Wat betreft Word, Frontpage, etc heb je gelijk, maar expression web (opvolger van Frontpage) is een zeer goede WYSIWYG editor die veel andere naar de kroon steekt. Keurige schone code, zonder poespas zoals in Frontpage of Word. Versie 2 gaat waarschijnlijk ook php ondersteunen :D
 • [size=18:2fb252b218][/size:2fb252b218]Je kan ook OpenOffice.Org Writer gebruiken (het ondersteunt helaas geen achtergrond).
  Wat wel handig is dat je echt alle lettertypen kan gebruiken, veel kleuren en zelfs tot grootte 96 (!) kan. :o
  Ook handig is dat je veel meer fucties (die makkelijk te zien zijn) heeft. :D
  Ik heb het voor mijn website gebruikt (http://puddinggriep.110mb.com/)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.