Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

pc (kinderen)controleren

Anoniem
remcoz94
5 antwoorden
 • goede morgen allemaal,

  ik ben Ed en ben vader van 4 kinderen.
  nu hebben de meeste kinders al wel een pc op hun kamer, maar ze kunnen nu nog niet online.

  ik wil binnenkort wel zorgen dat ze allemaal online kunnen al vind ik dat wel eng omdat je ze dan moeilijker in de gaten kan houden.

  nu heb ik gehoord dat er een mogelijkheid is om via een pc (die van de ouders)de andere in de gaten te houden en dat je dus kan zien of ze online zijn en zo ja waar.

  misschien wilt iemand hier me daar mee helpen of hebben jullie een goede tip.
  ik ben maar een leek op het gebied van computers dus help me uit de brand.

  alvast bedankt allemaal en een fijne dag verder.

  groetjes Ed
 • Misschien niet het antwoord wat je zoekt, maar als je zelf een leek bent, dan denk ik dat je kids vrij vlot in de gaten hebben wat je doet (of wil doen) en daar gepaste tegen maatregelen voor nemen.
  Ze leren bijzonder snel.
 • Het is een tijd geleden dat je deze vraag gesteld hebt.
  Maar mischien komt het nog altijd goed van pas.

  Kijk veder http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Test-artikel/Test-MSN-Monitorsoftware.htm
 • Als de kinderen te jong zijn zou ik ze niet zonder toezicht online laten, jonge kinderen kunnen niet goed bepalen met wie ze spreken en daar kan makkelijk een oplichter tussen sluipen.
  Als ze ouder zijn (14 a 15 jaar) zijn ze hopelijk al redelijk wijs in de wereld en kunnen ze zich redden. Kinderen controleren heeft namelijk een risico, je geeft een signaal dat je ze niet vertrouwd en dat kan meer stuk maken in de ouder-kind relatie dan dat de controle op msn oplevert. Ik heb trouwens aardig wat msn logs gelezen en het gaat nergens over. Dat schijnt zo te horen in die leeftijd.
 • Aangezien je niet meldt hoe oud je kinderen zijn, ga ik ervan uit dat we hier met 12+ (middelbare school) te doen hebben.

  Bedenk goed dat MSN niet zo heel veel verschilt van kletsen op het schoolplein. De onderwerpen die pubers daar bespreken zullen weinig anders zijn dan de dingen die wij zelf in die leeftijd bespraken. Daar zaten toen ook dingen tussen waarvan onze ouders vast een ongemakkelijk gevoel zouden krijgen en uiteindelijk zijn we ook gewoon volwassen geworden.

  Verder sluit ik me aan bij de vorige spreker. Kinderen controleren straalt toch wantrouwen uit en of dat nu goed is voor de onderlinge relatie. Je wilt waarschijnlijk toch dat ze over enkele jaren zelfstandig door het leven gaan, dat bereik je niet door ze geen privacy te gunnen bij internetgebruik. Bovendien zijn ze op die leeftijd vaak handig genoeg om controlesoftware te omzeilen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.