Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Zijn er al goede ervaringen met glasvezel providers

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Volgens de postcode check komt bij mij binnenkort glasvezel beschikbaar. Dus kan ik alvast gaan nadenken naar welke provider ik zou kunnen overstappen. De vraag is dus of iemand al goede ervaring heeft met één van deze providers? Nu zit ik nog bij UPC/Chello Classic. Internet, telefonie, radio en televisie. Dat wil ik binnenkort via glasvezel.
 • Hoi Jolo,

  Veel weet ik er niet van, maar wat ik wel weet is dat ( gehoord van een meedewerker van een kabel maatschappij ) dat ze testen met glasvezel.

  Dat alles wel goed werkt, behalve internetten, dit omdat ze nog steeds geen goed modem hebben die voldoet.
 • [quote:00f4662001="Hans1"]gehoord van een meedewerker van een kabel maatschappij[/quote:00f4662001] Tja, Kabelbedrijf UPC heeft al eens geprobeerd de aanleg van glasvezel Amsterdam te blokkeren. Ik zou eerder verwachten dat de kwaliteit van glasvezel internet beter zou zijn, dan via de kabel. Er loopt al een ruim een jaar een topic over Glasvezel in Amsterdam.

  Ik heb intussen al reclame folders ontvangen van glasvezel providers InterNLnet en Alice. Heeft iemand al een goede ervaring met één van deze twee providers? Bij tweakers is er dan wel een Alice DSL: nieuwe provider, nieuwe ervaring - Deel 2. Maar aan de topictitel te zien gaat het over DSL.
 • Bij Alice ADSL is er koppelverkoop, je bent verplicht telfonie bij hen te nemen. Ik kon geen kaal internet krijgen. Bij Telfort ADSL nu wel.
  Bij glasvezel; moet je dit even checken als je dat niet wilt, aanvullende diensten zijn soms verrassend duur…
  Wij zouden XMS glasvezel krijgen, is net afgeblazen. Voor Internet 32.50 euro 24/24 MB.
  Als je XMS en forum in Google intikt kom je ze tegen, zo vind je de andere glasvezel forums ook eenvoudig.
 • [quote:60e1213366="andre@home"]Bij Alice ADSL is er koppelverkoop, je bent verplicht telfonie bij hen te nemen.[/quote:60e1213366] Dat vind ik niet zo erg. Ik vind de kwaliteit van het product belangrijker.
  [quote:60e1213366="andre@home"]Als je XMS en forum in Google intikt kom je ze tegen, zo vind je de andere glasvezel forums ook eenvoudig.[/quote:60e1213366] Waarom XMS en forum? Ik dacht meer aan glasvezel en forum. Met de zoekwoorden [code:1:60e1213366] glasvezel forum ervaring [/code:1:60e1213366] staat mijn eigen topic bovenaan de google resutaat.
  [quote:60e1213366="andre@home"]Wij zouden XMS glasvezel krijgen, is net afgeblazen. [/quote:60e1213366] Hadden ze er reden voor opgegeven?
 • de simpele dingen kun je zelf wel in Google intypen…. de XMS combi glasvezel was alleen bedoeld om specifieke ervaringen te lezen….

  Afblazen: ze hadden het schriftelijk al toegezegd bij 30% aanmelding, nu trekken ze zich terug en willen ze zich houden aan e oorspronkelijke "40%-eis" …..
 • Wat ik kan vinden over ervaring met glasvezel via google valt tegen. Ik vind bijvoorbeeld deze bijna 1 jaar oude topic bij vara kassa.

  Afgeblazen door te weinig aanmeldingen, zou inderdaad kunnen. Want op deze site Ik wil glasvezel site, staat onder andere
  [quote:dd45183dc5]Het aansluiten van één woning op glasvezel kost al gauw duizend euro of meer. Een buurt of een wijk aansluiten, is voor bedrijven die glasvezel aanleggen dus al gauw een miljoeneninvestering. Hoe meer mensen echter in een bepaalde buurt interesse hebben in zo'n aansluiting, hoe aantrekkelijker het wordt om daar te gaan aanleggen. [/quote:dd45183dc5]
  Ik heb niet direct haast bij het maken van een keuze van een glasvezel provider. En ik kijk nog even de kat uit de boom. Verder in ieder geval bedankt voor de reacties tot nu toe.
 • als iedereen in jullie wijk geen haast maakt… komt die glasvezel er dan wel… :oops:
 • Ik ga er vanuit dat het glasvezel sowieso komt. De gemeente Amsterdam heeft er toch in geïnvesteerd. Ik bestel glasvezel liever niet te vroeg. Anders komen ze ADSL aansluiten. En dat is dus niet de bedoeling.
 • Ik heb sinds afgelopen week glasvezel via Alice in Amsterdam Oost. Direkt na oplevering werkte het al. Het loopt als een zonnetje; ik betaal 30 euro per maand en heb 20mbit up and down (effectief 19 mbit down, en 15mbit up bij online snelheids tests).

  Ik was heel trotst de 0900 van UPC aan het bellen om mijn lopende abbo's op te zeggen, tot ik hoorde dat de aansluiting bij UPC [die je nu ook zult hebben] een jaar abbonnement is. Na ieder jaar wordt deze automatisch verlengd, en zit je er weer een jaar aan vast (tussentijds opzeggen kan wel, maar het afbetalen kost je simpelweg het bedrag dat je anders zou betalen; ik heb UPC extreme, en kreeg een afkoop aanbod van > 600 euro….). Alternatief is om je abbonnement naar beneden te downgraden (dit kost geloof ik ook geld), alleen dan gaat je nieuwe abbonnement weer in, en zit je vanaf dat moment weer een geheel nieuw jaar aan je abbo vast); WAARDELOOS!. Mocht iemand nog een truuk weten hoe je onder het abbonnement uit kan komen, houd ik me aanbevolen.

  Als je overstapt op glasvezel, kijk dan dus uit dat je niet 2 abbo's hebt lopen zoals ik nu…. :(

  Dat glasvezel is wel absoluut de toekomst; als je hoge bandbreedtes wil zijn de kosten lager dan ADSL of Kabel, de snelheid hoger, en bij Alice heb je ook nog eens een contract waar je iedere maand onderuit kan (da's nog eens een bedrijf die snapt dat je service moet leveren om mensen te houden).
 • [quote:fd30b48cae="Novadamus"]Ik was heel trotst de 0900 van UPC aan het bellen om mijn lopende abbo's op te zeggen, tot ik hoorde dat de aansluiting bij UPC [die je nu ook zult hebben] een jaar abbonnement is. Na ieder jaar wordt deze automatisch verlengd, en zit je er weer een jaar aan vast (tussentijds opzeggen kan wel, maar het afbetalen kost je simpelweg het bedrag dat je anders zou betalen; ik heb UPC extreme, en kreeg een afkoop aanbod van > 600 euro….). Alternatief is om je abbonnement naar beneden te downgraden (dit kost geloof ik ook geld), alleen dan gaat je nieuwe abbonnement weer in, en zit je vanaf dat moment weer een geheel nieuw jaar aan je abbo vast); WAARDELOOS!. Mocht iemand nog een truuk weten hoe je onder het abbonnement uit kan komen, houd ik me aanbevolen.

  Als je overstapt op glasvezel, kijk dan dus uit dat je niet 2 abbo's hebt lopen zoals ik nu…. :(
  [/quote:fd30b48cae]tTip: als je makkelijk iets vergeet, schrijf dan de opzegdatum ruim van te voren in je agenda…. onder die voorwaarden ga je toch niet uitkomen, tenzij je verhuist… of zo….

  Als je aan ziet komen dat er glasvezel komt… kun je al meteen opzeggen, neem dan gedurende de tijd die resteert een maandabo als Het Net bijv.
  Zo heb ik het gedaan om een jaarcontract te omzeilen.
  Helaas ging bij ons de glasvezel uiteindelijk niet door, dus ik heb nu de zaak omgezet naar een 20/1 MB ADSL, niet slecht (want we kwamen van 12/1) maar glas was beter geweest (32 euro voor 24/24 MB)
 • [quote:c5a2d7816e="Novadamus"]Ik heb sinds afgelopen week glasvezel via Alice in Amsterdam Oost. Direkt na oplevering werkte het al. Het loopt als een zonnetje[/quote:c5a2d7816e] Mooi. Alice is inderdaad één van de glasvezel providers die ik overweeg.
  [quote:c5a2d7816e="Novadamus"] ik betaal 30 euro per maand en heb 20mbit up and down (effectief 19 mbit down, en 15mbit up bij online snelheids tests). [/quote:c5a2d7816e] Dat ziet er goed uit. Dus je hebt Alice Comfort. Werkt het telefoneren via Alice ook goed? Zelf overweeg ik Alice Comfort Plus. Volgens een check via mijn postcode is Alice Comfort bij mij leverbaar. En zou kunnen worden aangesloten voor 30 juni 2008.

  Ook overweeg ik glasvezel provider InterNLnet. Daar hebben ze Flits Thuis Glasvezelinternet abonnement. De eerste drie maanden gratis. Mits ik 'm aanvraag tot 30 mei 2008. Ik heb nog geen keuze gemaakt tussen deze twee providers.
  [quote:c5a2d7816e="andre@home"]Als je aan ziet komen dat er glasvezel komt… kun je al meteen opzeggen[/quote:c5a2d7816e] Over het algemeen wordt aangeraden je huidige provider niet te snel op te zeggen.
  [quote:c5a2d7816e="andre@home"]neem dan gedurende de tijd die resteert een maandabo als Het Net bijv. [/quote:c5a2d7816e] Omdat glasvezel op mijn postcode inmiddels beschikbaar is, is dat voor mij dus niet van toepassing.

  Ik heb nog even de algemene voorwaarden van UPC gecheckt. Er is tegenwoordig inderdaad een automatische contractverlenging van 12 maanden. Met een minimale opzegtermijn van 1 maand. Dus wanneer ik precies kan opzeggen moet ik nog achter zien te komen.
 • [quote:469bbac89c="jolo"][quote:469bbac89c="andre@home"]Als je aan ziet komen dat er glasvezel komt… kun je al meteen opzeggen[/quote:469bbac89c] Over het algemeen wordt aangeraden je huidige provider niet te snel op te zeggen.
  [quote:469bbac89c="andre@home"]neem dan gedurende de tijd die resteert een maandabo als Het Net bijv. [/quote:469bbac89c] Omdat glasvezel op mijn postcode inmiddels beschikbaar is, is dat voor mij dus niet van toepassing.

  Ik heb nog even de algemene voorwaarden van UPC gecheckt. Er is tegenwoordig inderdaad een automatische contractverlenging van 12 maanden. Met een minimale opzegtermijn van 1 maand. Dus wanneer ik precies kan opzeggen moet ik nog achter zien te komen.[/quote:469bbac89c]die zinnen hoorden dus bij elkaar.
  Als de glasvezel pas na 6 weken geleverd kan worden en je moet bij wijze van spreke morgen UPC opzeggen…. heb je "mooi" een gat van 2 weken geen internet….
  Als dan ook nog je telefonie via UPC gaat…. heb je dat gat ook nog?

  Kortom: het goed na leven de de contracten blijft noodzakelijk….
  En wat als je nog bijv 9 maanden aan UP vast zit…. dan komt die glasvezel er voorlopig niet?
  Dan heb je met dit topic nog tijd zat … 8)
 • InterNLnet voor een compleet glasvezel (tel. televisie, internet) betaal je 50,– EUR p/mnd en dat internet loopt fantastisch.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord