Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

email verzendlijst

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik ben redacteur van het clubblad van een voetbalclub. Nu wil ik dat clubblad per email aan de leden gaan verzenden. Daarvoor heb ik de ledenadministratie benaderd voor de emailadressen. Maar die zegt dat ik eerst aan alle leden expliciet toestemming moet vragen daarvoor. Moet dat inderdaad, wie weet dat?
 • dat kan alleen geweten worden binnen jullie eigen club.
  een algemene regel is daar niet voor, behalve dan dat de vereniging het ledenbestand volgens de privacywetgeving moet behandelen.
  dat wil -grofweg- zeggen: geen gegevens verstrekken aan wie dan ook over wie dan ook.
  maar, zo wordt algemeen aangenomen in de gedachten over privacy, zo´n ledenbestand dient ervoor om de vereniging als vereniging te laten functioneren. dus het bestuur moet ervan gebruik kunnen maken om de leden te benaderen met contributieaanmaningen, competitieroosters en noem maar op. ook zo´n ledenbulletin hoort daar bij.
  maar: in sommige clubs is afgesproken dat mailadressen alleen gebruikt mogen worden voor benoemde zaken. dus dat zou in jou geval neerkomen op een besluit van de ledenvergadering dat het bulletin niet via mail mag worden verspreid. dan moet het bestuur zich daar uiteraard aan houden.
  kortom: hoe het bij jou precies zit, zal je moeten vragen bij de secretaris..
 • Bedankt, met dit antwoord kan ik uit de voeten!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord