Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Mail opgeruimd, maar mail files blijven omvangrijk

Anoniem
perloc
7 antwoorden
 • Ik gerbuik Win2000 met OE 6.0
  Ik had in mijn inbox, outbox en deleted items mail staan vanaf 2002. Dus dat waren grote files, bij elkaar 800Mbyte.
  Ik heb de mail gesplitst in mail van 2002-2007 en die weggeschreven op een CD. Vanaf 2008 staat nu actief in mijn x-Boxen.
  Maar de omvang van de boxen bij elkaar is niet veranderd, dus nog steeds 800Mbyte, terwijl toch alle mail tot aan 2008 is ge-delete.
  Ik heb geprobeerd om in \Tools\Options\Maintenance "Clean Up now" te gebruiken. Als ik die knop indruk en daarna "Compact" zie ik heel even een venster voorbij schieten maar opruimen doet ie niet.
  Hoe krijg ik de boxen tot hun werkelijke omvang?

  MVG perloc
 • Probeer het volgende eens.

  1.Maak een backup van de Outlook Express map waar de *.dbx bestanden instaan.

  2.Verwijder [u:ac471dcade]alle[/u:ac471dcade] bestanden uit de bestaande OE map.

  3.Start OE opnieuw op,nu moeten de standaard mappen automatisch opnieuw zijn aangemaakt.

  4.Importeer vervolgens de mappen uit de backup map.

  Hopelijk is nu de omvang van de mappen aangepast.

  Greetz
 • Dat is een van de twee oplossingen die ik al had bedacht, maar nog niet gedaan. De andere is het volgende. Ik heb ook WinXP in een andere partitie op deze computer. Win2000 en WinXP delen Outlook Express, dus beiden wijzen naar de dezelfde drive en folder ("Mail";). Ik zou kunnen proberen in WinXP om in \Tools\Options\Maintenance "Clean Up now" de Compact knop te gebruiken. Misschien werkt het daar wel.

  Ik ben deze thread begonnen omdat ik misschien iets essencieels in OE over het hoofd heb gezien, waardoor het eenvoudig is op te lossen.

  Heel af en toe (vrijwel altijd zet ik mijn laptop in de Hybernate mode) bij een boot verschijnt bij activeren van OE een schermpje met de vraag om mijn mail ruimte vrij te maken. Dat heb ik tot nu toe altijd genegeerd.
  En dat is wat ik zelf nu zou willen activeren.

  Ik meld als het probleem hoe- en is opgelost, maar ik wacht nog even op reactie's van Wanderer of andere lezers.
  MVG perloc
 • Ik heb beloofd even te melden hoe het is afgelopen.
  Ik heb mijn mailboxen verplaatst naar een andere locatie.
  Daarna OE opgestart en die maakte nieuwe mailboxen aan.
  Daarna via \File\Import de mails gecopieerd.
  De omvang is nu gereduceerd tot minder dan 10%. Ook het deel wat is afgesplitst is een stuk kleiner geworden, dus er zat nogal wat loze ruimte in.
  MVG perloc
 • Los van dit alles, hoe vaak gebruik je de e-mail OE? Om de 100 sessies krijg je de ongetwijfeld bekende comprimeren-melding. En ook handmatig comprimeren lost dit (als het goed) is op. Het is gewoon een kwestie van definitief wissen van als verwijderd gemarkeerde berichten.
 • Er zijn maanden van maar 10 berichten, maar er zijn ook maanden van een veelvoud hiervan. Bovendien schreef ik al dat ik mijn computer vrijwel altijd in de hybernate mode afsluit. Die automatische vraag om de x messages te comprimeren komt alleen maar na een boot-up - mede afhankelijk van de instellingen. Als dat comprimeren niet tot gevolg heeft dat mails onleesbaar worden, maar alleen loze ruimte eruit halen is, heb ik geen bezwaar tegen dat comprimeren. Ik wil namelijk de mails ook buiten OE kunnen lezen om bepaalde details op te zoeken.
  En zoals in het begin van deze thread is opgemerkt, werkt het handmatig comprimeren niet, althans niet onder Win2000. Onder WinXP weet ik niet.
  MVG perloc
 • Dat opruimen doe je vanuit OE6:
  Bestand/Map/Comprimeren. En het doet gewoon het enige wat je wilt, de dbx-bstanden opschonen. Doe je dit niet, dan blijven gewiste bestanden er gewoon in staan, gemarkeerd als verwijderd en zit je over een poosje weer met hetzelfde.

  Ik weet niet hoe oud die OE6 van je is, zelf heb ik versie 6.00.2900.2180, behorend bij XP SP2. Die geeft zoals ik noemde om de 100 sessies die melding. En daar kun je eigenlijk niet omheen, want anders blijft hij "zeuren".
  Vroegere versies hadden dit niet, en daar moest je er zelf regelmatig om denken. Veel gebruikers hadden dit niet door, en liepen tegen het zelfde verschijnsel aan waar jij nu mee zat. Soms zelfs zo extreem dat het systeem "ten einde raad" zelf meldde dat de bestanden te groot werden.
  En dan bleek soms, althans volgens sommige berichten, dat de PC er in verzandde en er te veel werd verwijderd. Bij geregeld handmatig comprimeren loop je dat risico niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.