Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Extra E-mail adres aanmaken bij HCCnet ?

Anoniem
J. de Boer
2 antwoorden
 • Wie kan mij helpen hoe ik een extra E-mail adres kan aanmaken bij HCCnet ?? :oops:
  Ik heb geprobeerd via een "alias"maar dan krijg ik door dat er een nieuw alias is na plm. 30 min.
  Ga dan via windows Mail het alias invoeren, maar dan moet ik een wachtwoord invullen ???? Heb dan mijn wachtwoord van het hoofdaccount gebruikt maar helaas dat gaat niet. Krijg dan een err. autenticatie. !!!
  Wie kan mij op weg helpen. :D
 • Ik zag dit item staan in de nog onbeantwoorde berichten.
  Heb even zitten zoeken, ik heb nl. nog een slapend adres bij HCC. Inloggen via gegevens op de ledenpas, waarna ik overzicht krijg op al mijn gegevens. Tevens de mogelijkheid om mijn e-mailadres aan te wijzigen.
  Maar hoe ik ook zoek, ik kan nergens een optie vinden om een alias aan te maken, noch een extra adres, alleen maar adres wijzigen. Of is dit abonnementafhankelijk?

  Edit:
  Via veel gestelde vragen kwam ik op een site met meer opties: http://ors.hccnet.nl en daar vond ik inderdaad na opnieuw inloggen die alias-mogelijkheid. Geen idee wat er mis ging. Hooguit dat een en ander werkt met een beetje vertraging.
  Het is wel zo, dat voor een alias beslist niet een nieuw account nodig is. Alles wat naar dat aliasadres wordt gestuurd komt gewoon binnen op het hoofdadres waar het bijhoort. Dat account is dus voldoende en misschien heeft die foutmelding m.b.t. een err. Autenticatie te maken dat de gegevens die je (helemaal overbodig) invoerde al bestaan. Voorzover ik het kan overzien biedt HCC-net niet de mogelijkheid voor een volledig zelfstandig extra account. In dat geval zou het wat anders zijn. Een alias is alleen maar een andere naam voor je hoofdaccount.

  Nog een aandachtspunt wat me te binnenschoot. Ik herinner me nu dat ik ooit met een alias dat ik toen nog had iets soortgelijks meemaakte. Ontvangen van mail was uiteraard geen punt, daarvoor diende gewoon het hoofdaccount en met een berichtregel kon ik desgewenst de binnenkomende mail dirigeren.
  Maar ik wou er ook mail mee verzenden. De oplossing was eenvoudig, nl. dat account op die alias op twee punten niet invullen. Voor mail versturen heb je geen wachtwoord nodig, dus dat vul je gewoon niet in, en in de tweede plaats stel je het zo in dat dit account geen mail ophaalt, omdat het hoofdaccount dat al doet.

  Hoe Windows Mail met dat laatste omgaat weet ik niet, maar ik neem aan dat het niet veel verschilt met Outlook Express, daar laat je het vinkje achterwege bij "Account opnemenbij berichtverzending en synchronisatie".
  Ik verneem graag je bevindingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord