Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Spam verstuurd vanaf eigen e-mail adres

Anoniem
zijksnor
6 antwoorden
 • Het volgende is het geval. Ik kreeg een mailtje met de volgende tekst:
  [quote:3a718d0ab2]Welcome to visit our business website: www.bswtco.com. We are a big dealer who deal with these famous brand products, such as UGG, nike, Gucci, Puma, D&G, Adidas, Chanel, POLO,and so on.
  We can offer you our best prices with top quality, and assurance of quality, of course, we accept paypal!
  You can write to your requiry to xinxin_4588@yahoo.com.cn, and you can also contact me online with my MSN: bswtco@hotmail.com.
  If you have any questions, please contact me at any time. Thanks.[/quote:3a718d0ab2]Deze mail is afkomstig van een bekende haar hotmail adres met haar gebruikelijke afzendersnaam. De mail is gedeeltelijk als CC en gedeeltelijk als BCC verstuurd naar haar hele adresboek. De adressen die ik zie, komen allemaal uit haar adresboek. Zou de enige oorzaak kunnen zijn dat haar wachtwoord bekend is bij de spammer?

  Nog wat info van het mailtje:

  datum 21 september 2008 14:33
  subject (onderwerp) HI
  verzonden door hotmail.com
 • Dat zou goed kunnen, wachtwoorden worden wel eens stiekem bewaard in internet cafe's. Het is niet goed te zien natuurlijk anders zou er geen spam meer bestaan. Spammers weten zich goed onzichtbaar te maken.
 • Zoek het niet in wachtwoorden, want voor mailverzenden heb je helemaal geen wachtwoord nodig.
  Bovendien kan iedereen mail verzenden met zogenaamd ieders adres als afzender.
 • [quote:2a4c62d5a4="J. de Boer"]Zoek het niet in wachtwoorden, want voor mailverzenden heb je helemaal geen wachtwoord nodig.
  Bovendien kan iedereen mail verzenden met zogenaamd ieders adres als afzender.[/quote:2a4c62d5a4]Maar voor adressen uit iemand z'n adresboek wel. En in dit geval is de mail alleen verstuurd naar mensen uit haar adresboek.
 • In dat geval is het inderdaad mogekijk dat het wachtwoord is gejat. Maar dit hoeft niet, want je adresboek is niet wachtwoordbeveiligd maar gewoon leesbaar als ze je systeem binnen kunnen komen met b.v. een trojan horse.

  Op zich natuurlijk ook een kwalijke zaak en zoiets moet natuurlijk opgespoord en verwijderd worden. Maar houd er toch rekening mee dat het ook van iemand anders uit je adresboek afkomstig kan zijn die op een of andere manier besmet is. Gaat het overigens om de hele inhoud van dat adresboek, of maar om een paar adressen die je tegelijk het zelfde bericht hebt gestuurd?
  Voor alle zekerheid zou ik in zo'n geval:
   [*:6510e837ec]Ander wachtwoord kiezen. [*:6510e837ec]Adresboek elders (extern) parkeren.[/list:o:6510e837ec]
 • Het bericht lijkt naar haar hele adresboek gestuurd te zijn hoewel ik bij het mailtje dat ik ontvangen heb maar een aantal van de adressen zie. Ze heeft even rond gevraagd maar anderen hebben het bericht ook gehad. Mogelijk als BCC toegevoegd of er zijn meerdere mailtjes verstuurd.

  Het gaat om een hotmail adres, dus het adresboek elders opslaan is nogal onhandig. Mijn eerste reactie naar haar was ook dat ze direct haar wachtwoord moest veranderen.

  Morgen maar eens een mailtje richting de helpdesk van hotmail laten sturen om te vragen of ze daar een log bijhouden waarin te zien is van waaruit ingelogd wordt. Waarschijnlijk hebben ze daar weinig zin om hieraan mee te werken, maar een mailtje is zo getypt :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.