Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

wisselen smtp

Anoniem
Moos
11 antwoorden
 • Hallo Allemaal, Omdat ik regelmatig op een andere plek werk en daar een andere provider is moet ik iedere keer de smtp aanpassen om mail te kunnen versturen. Dit kan vast ook anders / makkelijker maar kan hier weinig over vinden. Iemand een oplossing?
  Alvast bedankt.
 • Je kunt in outlook meerdere e-mail accounts maken. Bijvoorbeeld mensen zoals ik die meerdere pop adressen hebben. Maak twee accounts in OUTLOOK met een andere smtp - de rest hetzelfde houden. Per account kun je ze aan en uitzetten.
 • [quote:2532fff9f2="stee0036"]Je kunt in outlook meerdere e-mail accounts maken. Bijvoorbeeld mensen zoals ik die meerdere pop adressen hebben. Maak twee accounts in OUTLOOK met een andere smtp - de rest hetzelfde houden. Per account kun je ze aan en uitzetten.[/quote:2532fff9f2]
  Dan moet je dus nog steeds een handeling uitvoeren voordat je mail kan versturen…

  Het makkelijkste in dit geval zou zijn als je SMTP authenticatie gebruikt. Bij veel providers kun je toch mail versturen vanuit een ander netwerk, als je je eerst bekendmaakt bij de SMTP server. Je kan in Outlook aangeven dat een gebruikersnaam en wachtwoord nodig is om mail te kunnen versturen. Zet dan ook het vinkje aan dat je dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt als voor de POP3 server.
 • Leo, dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt als voor de POP3 server gaat niet. Het gaat om een bedrijfs e-mail adres, dus voor thuis
  pop3: mail.domennaam.nl
  smtp: smtp.online.nl
  kantoor:
  pop3: mail.domeinnaam.nl
  smtp: smtp.andereprovider.nl
  Vroeger kon ik voor beide mail.domeinnaam.nl gebruiken maar dat gaat tegenwoordig niet.
 • Ik ben nog even een paar uur verder gaan zoeken en kwam wat interessante dingen tegen. Er bestaan verschillende SMYP switch progjes. De meeste moet je voor betalen en een aantal freeware. De freeware progjes werkte bij mij niet goed. Ik heb nu Net Profile Switch http://www.jitbit.com/netprofileswitch.aspx geprobeerd, hier moet je wel voor betalen maar is wel een handig programma. Je kan bijvoorbeeld niet alleen je SMTP switchen maar ook je standaard printer instelling en nog veel meer.
  Wil je alleen SMTP switchen dan kan je dit ook regelen via je hosts file. Je maakt verschillende hosts files, maakt een paar batch files om deze te kunnen wisselen.
  Voor diegenen die met Thunderbird werken, daar is een ad-on button voor om SMTP te switchen http://www.softpedia.com/downloadTag/smtp+switcher.
  Ik hoop dat jullie hier misschien ook wat aan hebben. Succes.
 • Ik ben nog even een paar uur verder gaan zoeken en kwam wat interessante dingen tegen. Er bestaan verschillende SMTP switch progjes. De meeste moet je voor betalen en een aantal freeware. De freeware progjes werkte bij mij niet goed. Ik heb nu Net Profile Switch http://www.jitbit.com/netprofileswitch.aspx geprobeerd, hier moet je wel voor betalen maar is wel een handig programma. Je kan bijvoorbeeld niet alleen je SMTP switchen maar ook je standaard printer instelling en nog veel meer.
  Wil je alleen SMTP switchen dan kan je dit ook regelen via je hosts file. Je maakt verschillende hosts files, maakt een paar batch files om deze te kunnen wisselen.
  Voor diegenen die met Thunderbird werken, daar is een ad-on button voor om SMTP te switchen http://www.softpedia.com/downloadTag/smtp+switcher, zelf nog niet geprobeerd maar kwam ik ergens tegen. Zou makkelijk zijn als dit ook bestond voor outlook en outlook express.
  Misschien hebben anderen hier ook wat aan. Succes.
 • [quote:ccaadafe1a="stee0036"]Je kunt in outlook meerdere e-mail accounts maken. Bijvoorbeeld mensen zoals ik die meerdere pop adressen hebben. Maak twee accounts in OUTLOOK met een andere smtp - de rest hetzelfde houden. Per account kun je ze aan en uitzetten.[/quote:ccaadafe1a]lijkt mij ook eenvoudig, dan verstuur je het gewoon via het account met de juiste smpt. De mailboxen verwijzen wel naar hetzelfde mailbox bestand…. dus je hebt geen dubbele mail of zo.
  Het mail programma moet wel per account een andere smpt aan kunnen.
  Ik begrijp dus de later opmerking dat er geswitched moet worden dus niet.
 • Het kan ook makkelijker:
  http://www.softstack.com/freesmtp.html

  Een lokale smtp server die je mail voor je verstuurd :)
 • als niet….?
  [quote:95899a214f]Be aware that that some ISPs close the SMTP port #25 forcing you to use only their SMTP server. You must be sure the port #25 is available for your ISP before using the program. The program will act as a SMTP server receiving e-mails from a mailer and putting them directly to recipient’s mailboxes.

  [/quote:95899a214f]
 • andre, naar mijn beste weten kan je accounts niet aan of uit schakelen. Ik heb 5 e-mail adressen ingesteld staan dan zou ik er dus 5 bij moeten maken met een andere smtp. Dan werken er dus altijd 5 wel en 5 niet waarvan je een waarschuwing krijgt. Is dus veel te veel handelingen en werkt niet goed. Met 1 knopje alle smtp wisselen werkt dan veel makkelijker.
  teacher, die ben ik dus ook tegen gekomen, geen idee hoe die werkt, kon hem dus niet gebruiken.
 • [quote:4027658aec="Moos"]geen idee hoe die werkt, kon hem dus niet gebruiken.[/quote:4027658aec]

  kom kom, das een beetje kort door de bocht; je bent toch ook niet geboren met ingebouwde computerkennis?

  Het programma draait lokaal en start op samen met windows.
  In je mailprogramma zet je bij uitgaande mailserver "localhost" ipv smtp.provider.nl.

  klaar?

  Ja, klaar!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord