Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

kabel internet (casema) overzetten op nieuwe pc

Anoniem
None
10 antwoorden
 • ik wil graag casema kabel internet overzetten van de ene op de andere pc.

  de nieuwe pc gaat uiteraard aan de netwerkkabel aangesloten worden.

  welke gegevens heb ik nodig, en wat moet ik instellen?

  de ziggo handleiding praat alleen over een installatie cd, en vertelt verder niets ….

  Het vervelende is dat het om de pc van mn vader gaat, die ver weg woont, en waarschijnlijk ook moeite zal hebben om gegevens te "identificeren".
 • Installatie cd heb je sowieso niet nodig. Stel het spul eerst maar in op automatisch verkrijgen van ip en dns (default). Mogelijk moet je nog een computernaam en werkgroep instellen. Kun je even noteren van de oude pc. Noteer voor de zekerheid het MAC adres van de oude pc ook nog even.

  Handleidingen kun je hier vinden.
  http://www.ziggo.nl/klantenservice/installatie-downloads/handleidingen/
 • Hoi Gerben,

  Dank voor je antwoord zover.

  Het probleem is dat ik de nieuwe pc in groningen moet installeren, en mn pa hem mee neemt naar huis (Z-H) en daar aan gaat sluiten.
  Ik kan dus niet testen!

  Er staat mij iets bij dat je een computernaam in moet vullen. Daar aan herkent casema (ziggo) jou.

  Waar staat dan het wachtwoord van de internet verbinding?

  Ik begrijp dat ik de netwerk instellingen kan kopieren van de oude pc.
  Die computernaam zet ik voor de zekerheid ook wel om …
  Maar hoe zit het met het mac adres? moest daar ook niet nog iets mee?

  kortom, welke gegevens die van belang zijn voor de verbinding staan in het modem, en welke in de pc?

  groeten,

  Aernout
 • Het is bij casema meen ik iets anders dan bij @home. Bij @home was werkgroep en computernaam verplicht, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Ik heb tenminste iets anders staan. Maar je kunt het voor de zekerheid doen.

  Werkgroep en comupternaam kun je zien in eigenschappen van deze computer.

  IP en DNS staan default op automatisch verkrijgen, zou goed moeten werken.

  Het MAC adres kun je zien met ipconfig /all op een command line. Kan zijn dat het nodig is dat te klonen, maar ik betwijfel het.


  PS: wellicht is het slim om logmein of een andre vnc toepassing bij je pa te installeren. Kun je op afstand zelf de pc besturen. Wel goed nadenken bij wat je doet, als de pc de netwerkverbinding kwijtraakt, kun je het niet meer anders instellen.
 • Feitelijk hoef je bij Casema/Ziggo niet meer te doen dan je modem te activeren. Dat gebeurd d.m.v. explorer die dan bij een nieuw moden automatisch wordt opgestart. Even de toegezonden code invullen en dan herstart het modem vanzelf en na enige tijd is die actief en kan je surfen etc. Alleen bij je instellingen in de gaten houden, zoals Gerben al schreef, dat je ip nummer automatisch wordt toegewezen.

  Bij Casema is het veel simpeler dan bij @home.
 • OK mensen, bedankt!

  Ik had inderdaad gedacht dat casema hetzelfde zou zijn als @home.
  Maar naar ik nu begrijp is de modem van casema eigenlijk een 1 poorts routertje met een DHCP servertje als het ware.
  Dus pc op dhcp instellen en klaar!

  Mijn vader had inderdaad ook alleen een papier kunnen vinden met een activatie sleutel er op en verder niets. Dit kan aardig kloppen ….

  de tip van de logmein is inderdaad een goede, ik had ook al gedacht om uit te zoeken of er zoiets mogelijk was. alleen mijn idee ging even niet verder dan de windows hulp op afstand ….

  groeten,

  Aernout
 • Als dat apparaat als router gebruikt wordt, ben je nog veel vrijer met de instellingen. Kun je alles dynamisch instellen, computernaam en werkgroup maken niet uit.
 • dat weet ik niet hoor gerben, ik maak uit onder andere jouw reactie op dat alle gegevens in het modem staan en dat de achterliggende pc alleen dhcp hoeft te staan .. toch?

  dan heb je toch een soort router situatie?
 • Als er in dat modem een router zit, staan daar de eventuele computernaam en werkgroep al in. Maar dan moet je dat wel zeker weten natuurlijk.
 • In het modem zit geen router of routerfunctie. Je kan er dus ook zonder enig probleem een router aanhangen. Als je dat doet dan even je modem resetten (stroom eraf) en daarna je router resetten. En dan werkt alles als een zonnetje.

  Indien er een storing of onderhoud is gewesst dan ook eerst even je moden en dan je router resetten en dan werkt alles ook weer zoals het moet en gewenst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.