Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Emailaccount.

Anoniem
tuurke
4 antwoorden
 • A woont in de Langestraat en heeft een ADSL internetverbinding.

  B woont in de Rollestraat en heeft eveneens een ADSL verbinding.

  A en B hebben een eigen emeilaccount.

  Kan A zijn emailaccount op het adres van B installeren en gebruiken of gaat dat niet omdat het hier om verschillende telefoonlijnen (nummers) gaat.
 • Wat il bedoel:

  Kan A zijn accountgegevens gebruiken bij B.

  Ik tracht de computer ( na XP problemen) van een familielid bij mij thuis te herstellen.
  Ik installeer dus de ADSL modem met zijn login en paswoord. Als ik zijn emailaccount eveneens installeer (dus met zijn gegevens krijg ik bij het inloggen steeds foutmeldingen:
  0x800ccc90 en 0x800cc92.
  Als ik mijn eigen emailaccountgegevens gebuik krijg ik wel verinding.

  Vandaar mijn vraag.
 • :oops: nee dat gaat niet want jij hebt een ander telefoon nummer met adsl, je kunt wel de mail instellingen maken maar de modem instellingen moet je bij hem thuis afmaken.
 • Het kan wel terdege. Overal ter wereld kun je je eigen e-mail adres installeren. Gewoon onder Servers je eigen pop3-gegevens overnemen, dan kun je waar dan ook je post ophalen. Alleen één ding, zonder verdere maatregelen komt het dan wel in het Postvak In van die andere persoon.

  Ook kan het verstandig zijn om even het vinkje weg te halen bij "Account opnemen bij berichtverzending en synchronisatie". Jouw post wordt dan niet automatisch opgehaald als B zijn of haar e-mailprogramma opent. Ik kan overigens niet beoordelen of dit echt een probleem zou zijn, evenmin als bovengenoemd in één Postvak in terecht komen, want ik ken de relatie niet tussen A en B.
  Voorts kun je op één van de beide adressen (zal het gastadres wel worden denk ik) desgewenst nog instellen dat je mail voorlopig op de server van je provider blijft staan zodat je deze thuis ook kan ophalen.

  Anders wordt het bij e-mail verzenden, daar moet je de smtp-gegevens van B invullen en omdat die doorgaans zijn eigen adres als hoofdaccount heeft ingesteld, moet je als je daar een mailtje verstuurd bij "Van" even jouw adres selecteren. Het gevolg is dat het dan lijkt dat het mailtje vanaf je eigen adres is verzonden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.