Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

ADSL! Totaal

Anoniem
None
46 antwoorden
 • Vreemd genoeg wordt er op het forum nog maar weinig gesproken over het nieuwste aanbod van Computer!Totaal, nl. het ADSL!Totaal abo voor 18,95 euro pm.

  Ik overweeg om over te stappen van Ziggo kabel naar dit abo en ben benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers. Dit betreft zowel de surfsnelheid, het overstap(on)gemak, installatie en de mogelijkheden van de bijgeleverde Siemens Gigaset wireless modemrouter, kortom alle aspecten die bij zo'n overstap naar -en gebruik van- het nieuwe abo aan de orde komen.
 • Ik heb sinds deze maand adsl!totaal. Ik haal hier 12Mbps, op een behoorlijke afstand, iig meer dan 1.5km. De router werkt bij mij goed. In het begin wat verbindingsproblemen, maar is na testen door bbned goed opgelost. Draait nu 16 dagen zonder resetten. Een paar mensen van c!t hebben ook dit abonnement, en zijn bij mijn weten ook tevreden. Een haalt ook een flink hogere snelheid, dus die zal wel dichter bij de centrale zitten. Ik weet niet hoe het op de lange termijn gaat, maar voorlopig ben in aardig content met de verbinding en de service.
 • Nette prijs, maar niet echt bijzonder.
  Ik betaal nu 19.95 bij Telfort.
  Op 1 km is de verbinding uitstekend. Dit geeft het modem aan:
  [quote:6afdf60de6]DSL 19681 kbps /1077 kbps[/quote:6afdf60de6]

  Het modem van Telfort is vergelijkbaar met die Siemens, ook 2 analoge telefoon, wel voor 2 SIP's. De firewall is aardig te configureren en het modem is mi aardig stabiel.
  Ook het aantal storingen van Telfort, erg laag, deze week hadden we er een de vorige kan ik me niet eens herinneren zo lang geleden.

  Wie nu 29.95 betaalt bij Alice (zonder korting) of dure kabel…daar lijkt het me een prima alternatief voor.
  Wel iets om in het achterhoofd te houden als Telfort "raar" gaat deon..

  Wat wordt er onderaan precies bedoelt met
  Zijn dat linesharingskosten?

  [quote:6afdf60de6]
  https://www.adsltotaal.nl/bestellen/aanbod
  "Voor ADSL via KPN geldt een meerprijs van € 8,- per maand. "[/quote:6afdf60de6]
 • Het vervelende van zo'n nieuw abo is dat je er gelijk voor minimaal een jaar aan vast zit zonder eerst vast te kunnen stellen of het wel goed werkt. Een proef abo zou misschien een oplossing daarvoor kunnen zijn. Aan de andere kant ben ik wel bijna 30 euro per maand goedkoper uit: Ziggo Z3 = 48 (15/1,5) ADSL!Totaal= 19 (20/1)
 • Als je buiten het dekkingsgebied van bbned zit, betaal je extra kosten. Kun je eenvoudig checken bij bbned zelf. Je krijgt ook een indicatie van de afstand tot de centrale.

  http://pcdb.bbned.nl/

  Dit is het gebruikte modem:

  http://gigaset.com/shc/0,1935,nl_nl_0_126187_rarnrnrnrn,00.html
  adsl2+, 54g wifi, 4x utp, voip, file/ftp/webserver (met externe schijf), printserver.
 • Ik heb gecheckt en ik zit inderdaad binnen de service. De afstand tot de centrale is 3,3 km, is dat (te) ver? Download tussen 1,3 en 1,4 Mb/s is dat acceptabel?

  Dan het modem, 'kies een snelheid' staat er linksboven op de pagina vd link. De 54Mbps van het ADSL!Totaal modem steekt wat magertjes af bij de ander genoemde getallen tot wel 300 Mbps.

  Wel een mooie service die links, bedankt daarvoor!
 • De wifi snelheid zit nog altijd ruim boven de internet verbinding, 54Mbps vs 20Mbps maximaal.
 • Ik haal niet meer dan 1.2 MB/s op 1800 meter (bij tele2, met BBNed ging het beter ligt vast aan tele2). Iig voor dat geld zou ik tevreden zijn:D.
 • Momenteel heb ik Planet ADSL over ISDN en ik overweeg over te stappen naar ADSLTotaal.
  Kan ik mijn Speedtouch 645i in DHCP Spoofing mode blijven gebruiken?
 • Waarschijnlijk is dat een adsl1 modem en geen adsl2 modem dus dan is het antwoord nee (maar ik zie het nut er opnieuw ook niet zo van in:P, nieuwe router is toch niet erg…).
 • [quote:f67d784a8e="sdk"]Waarschijnlijk is dat een adsl1 modem en geen adsl2 modem dus dan is het antwoord nee (maar ik zie het nut er opnieuw ook niet zo van in:P, nieuwe router is toch niet erg…).[/quote:f67d784a8e]
  Merci voor je snelle reactie.
  Dit is een ADSL2 modem maar het gaat me meer om DHCP spoofing zodat mijn achterliggende router het externe IP adres krijgt. Bij mijn weten is dat sowieso niet mogelijk met het meegeleverde Siemens modem.
 • dan moet het modem als bridge ingesteld worden, effe de handleiding doorlezen…. (als het niet geblokt is… in de firmware.)
 • een switch gebruiken is wat dat betreft een stuk handiger… (en voordeliger), heb er zelf 2 achter mijn tele2 router staan (want die heeft maar 2 poorten en er kan slechts 1 kabel naar boven waar 2 pc's staan).
 • Een switch kan niet achter een modem in bridge mode…. je krijgt nl maar 1 IP-nr… Een swith kan alleen een router in NAT mode.
 • [quote:fd8db7b0c1="andre@home"]Een switch kan niet achter een modem in bridge mode…. je krijgt nl maar 1 IP-nr… Een swith kan alleen een router in NAT mode.[/quote:fd8db7b0c1]
  het idee is dat je niks gaat doen met een bridge mode;). Gewoon 1 of 2 switches achter je router en klaar is kees. Iprange is altijd wel aan te passen in de router.
 • in bridge mode krijgt DE pc (of server) het ip nr van het interent… er valt niks te ragen… er is maar 1 IP nr het publieke. De router geeft alleen maar door… en geeft geen lokale range 168.x of 10.y of etc… uit.

  Ik geloof dat je op een ander spoor zit…. :roll:
 • Dat zal vast wel :lol: .

  MAar ik dacht dat dit de situatie was…

  adsl modem (
  outer)–>router–>pc's

  waarbij de brigde tussen de 2 routers zit en de pc's gewoon via dhcp van de 2e router werken (met dat gebridgede adres).

  Dan was mijn voorstel om gewoon de modemrouter te gebruiken en daarachter een switch te plaatsen (voor zo ver de ingebouwde switch niet toerijkend is).

  Wellicht heb ik het niet goed begrepen?

  Of wordt die andere router (de achterliggende) gebruikt als wireless acces point ofzo?
 • [quote:f9efbf8910="sdk"]Dat zal vast wel :lol: .

  MAar ik dacht dat dit de situatie was…

  adsl modem (
  outer)–>router–>pc's

  waarbij de brigde tussen de 2 routers zit en de pc's gewoon via dhcp van de 2e router werken (met dat gebridgede adres).

  Dan was mijn voorstel om gewoon de modemrouter te gebruiken en daarachter een switch te plaatsen (voor zo ver de ingebouwde switch niet toerijkend is).

  Wellicht heb ik het niet goed begrepen?

  Of wordt die andere router (de achterliggende) gebruikt als wireless acces point ofzo?[/quote:f9efbf8910]dan heb je dus 3 routers nog, die 2 die je noemt plus de bridge ertussen…


  [quote:f9efbf8910]Wellicht heb ik het niet goed begrepen?[/quote:f9efbf8910]je zegt het zelf.. ;)
 • Allen,

  Kijk eerst eens op bbned.nl of de snelheid wel te halen is.

  Ik zit zelf op een bbned centrale. Als ik de beschikbaarheid bekijk, kom ik niet verder dan 8 mb waarbij na 5 mb de kleur die de beschikbaarheid aangeeft al minder wordt. Dit sluit ook aan bij de snelhiedsverhoging van xs4all van 4 naar 8 mb. die bij mij om technische reden niet mogelijk was.
  Als je via de site van adsl totaal! de test doet, wordt zondermeer gezegd dat tot 20 mb mogelijk is.
  Ik vindt het adverteren met een snelhiedsbelofte tot 20 mb nog steeds een beetje ….(vul zelf maar in)… Hoeveel zijn hier al ingetrapt.
  vr.gr.
  Frans
 • wat een ontzettende kneuzen zijn het eigenlijk.

  Op 28 jan zullen ze het signaal overnemen. Vanaf de 23e bel ik over modems en andere informatie.
  Op de 28e komen ze zelf tot de conclusie dat ze nog niets gedaan hebben, omdat er al adsl geleverd wordt!

  Ja, dat is dus aangegeven: dat signaal moeten ze overnemen van Online.nl waar van het abo inmiddels is opgezegd.
  Vandaag is dat signaal dus van de kabels, maar van AT heb ik nog geen enkel concrete opmerking of oplossing.

  Afgezien dan van op de 28e dat het nog wel een weekje of 4 kan duren.

  "Makkelijk overstappen" staat er op hun website.

  Nou, het kan van je opvatting afhangen, maar ik versta daaronder, zonder noemenswaardige onderbreking overgaan van provider.

  Maar wat kun je er aan doen?
  naar nog een andere provider zal het proces vast niet versnellen, want ze zijn weer wel zo doortrapt dat ze pas iets melden op het moment dat je toch geen kant meer op kan.


  Doel van AT is kennelijk om je zo lang mogelijk zonder internet te laten zitten.

  Voor mij scoren ze nu al net zo slecht als Online.nl (en dat is best knap).

  Enig voordeel van AT: geen dure 0900 helpdesk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.