Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

ADSL + Usenet provider

Anoniem
sdk
7 antwoorden
 • Op dit moment hebben wij in ons studentenhuis ADSL en usenet toegang via Tweak DSL. Onlangs kregen wij echter bericht dat het tarief voor dit internetabonnement verhoogd wordt, en wij hebben zo'n idee dat het internet goedkoper kan dan dat op dit moment het geval is.

  Ik heb zelf al op verschillende adsl vergelijkingssites gekeken, het probleem is echter dat je op die sites niet kan filteren op adsl providers die tegelijkertijd een (goede) usenet provider zijn. Daarom zou ik graag uw hulp willen gebruiken.

  Wat wij willen is dus een nieuwe ADSL provider, die ook een goede usenet provider is (a la tweak DSL).
  Omdat we met behoorlijk wat mensen hier in huis de verbinding moeten delen, willen we het liefst een 20 mbit verbinding. De eisen qua usenet zijn goede retentie (het liefst minimaal rond de 60 dagen), geen downloadlimiet (met zoveel mensen is het onmogelijk om te controleren wie er hoeveel download) en de mogelijkheid om met maximale snelheid te downloaden. De totale abonnementsprijs hebben wij het liefst rond de 30-35 euro.

  Het zou kunnen dat we ook een nieuwe (wifi)router nodig hebben voor een 20 mbit verbinding, op dit moment hebben wij een redelijk oude Thomson-Alcatel SpeedTouch716WL, waar een vrij grote switch achter geplaatst is. Het merk van de switch weet ik niet, ik weet ook niet of dat van enige invloed is voor de keuze van een router, maar daarom vermeld ik het ook ;) Het liefst zouden wij de router gewoon geleverd willen krijgen van de provider, maar andere suggesties zijn ook welkom.


  Mocht het nou niet zo zijn dat er naast Tweak andere adsl providers bestaan met een goede usenet service, dan kunnen wij natuurlijk wel zelf een goede adsl provider zoeken. Bestaat er dan ook nog een site om usenet providers te vergelijken? Ik weet dat Eweka een goede usenet provider is, maar bestaat daar dan ook een abonnementsdienst voor?


  Al met al een hoop vragen, dus nog even samenvattend:

  [b:1b92598829]Wat is een goede, goedkope, ADSL provider met een goede (!) usenet service[/b:1b92598829] (zoals tweak DSL) [b:1b92598829] die tevens een goede router kan leveren?[/b:1b92598829]
  [b:1b92598829]Mocht de provider geen goede router leveren, of onze huidige router verouderd zijn, wat voor router is dan een goede keuze?[/b:1b92598829]
  [b:1b92598829]Mochten er naast Tweak DSL geen andere adsl providers zijn die aan onze eisen voldoen, zijn er dan goede ''stand-alone'' usenet providers die werken mbv een abonnementsdienst?[/b:1b92598829]

  Bij voorbaat dank voor de hulp!


  [b:1b92598829][size=9:1b92598829]Overigens weet ik niet of deze vraag hier hoort en of deze vraag überhaupt hier gesteld mag worden.. zo niet, excuses![/size:1b92598829][/b:1b92598829]
 • Je kunt ook losse usenet diensten afnemen, dit kan al vanaf 3.50 per maand. Hierdoor kun je gewoon de provider kiezen die het voordeligst is (bijvoorbeeld tele2 of alice).

  Voor providers van usenet zie: www.binaries4all.nl
 • [quote:954d373adc="sdk"]Je kunt ook losse usenet diensten afnemen, dit kan al vanaf 3.50 per maand. Hierdoor kun je gewoon de provider kiezen die het voordeligst is (bijvoorbeeld tele2 of alice).

  Voor providers van usenet zie: www.binaries4all.nl[/quote:954d373adc]

  Dat weten we, maar het zou voor ons dus het handigst zijn als we adsl en usenet diensten van dezelfde provider afnemen. Zijn er dus nog meer adsl providers die óók goede usenet diensten bieden, naast tweak dsl?

  Bij adsl vergelijkingssite kan je hier namelijk niet specifiek op zoeken (tenminste, voor zover ik weet niet ;))..
 • Ja maar dat lijkt me dus helemaal niet handig;). Tegenwoordig doet iedereen waar hij goed in is, back to the core/source etc.

  Bijvoorbeeld eweka, was vroeger een internet provider die ook los usenet aanbood. Nu kun je daar alleen nog maar usenet bestellen en geen internet.

  Ik zie het voordeel niet van dezelfde provider voor usenet als internet. Je bent immers een stuk afhankelijker op die manier. Op tweaknews na zijn er maar weinig providers die echt goed usenet afleveren. Economisch gezien is het dan handiger te kiezen voor een prijsvechter voor internet en dan een premium usenet provider te zoeken. Immers internet is internet en er zijn slecht 3 netwerken in nederland: KPN, BBned en versatel (babyxl is ook van kpn). Enige verschil tussen de providers is dus de keuze van dit netwerk en de geleverde support+modem, de apparatuur aan de andere kant van de lijn blijft hetzelfde.

  Bij KPN moet je denken aan planet, hetnet, XS4all, hccnet, tiscali, telfort
  bij BBNed moet je denken aan Alice en consorten (zie www.bbned.nl)
  bij versatel moet je denken aan tele2 (die heeft versatel overgenomen, op dit moment heeft versatel echter tele 2 weer teruggekocht maargoed dat heeft verder geen invloed).

  Overigens heeft tele2 usenet via tweaknews, standaard 3 verbindingen a 50 KB/s. Je kunt dan een paar euro bij betalen voor 20mbit (3 euro oid).'

  Op het ftd forum is ook een tread te vinden met ervaringen per provider. Vaak halen ze echter niet de retentie van een premium provider (100+ dagen).
 • [quote:c9a94946dc="sdk"]Ja maar dat lijkt me dus helemaal niet handig;). Tegenwoordig doet iedereen waar hij goed in is, back to the core/source etc.

  Bijvoorbeeld eweka, was vroeger een internet provider die ook los usenet aanbood. Nu kun je daar alleen nog maar usenet bestellen en geen internet.

  Ik zie het voordeel niet van dezelfde provider voor usenet als internet. Je bent immers een stuk afhankelijker op die manier. Op tweaknews na zijn er maar weinig providers die echt goed usenet afleveren. Economisch gezien is het dan handiger te kiezen voor een prijsvechter en dan een premium usenet provider te zoeken.

  Overigens heeft tele2 usenet via tweaknews, standaard 3 verbindingen a 50 KB/s. Je kunt dan een paar euro bij betalen voor 20mbit (3 euro oid).'

  Op het ftd forum is ook een tread te vinden met ervaringen per provider. Vaak halen ze echter niet de retentie van een premium provider (100+ dagen).[/quote:c9a94946dc]

  Ah ok, dat wilde ik graag weten. Bedankt! :)
 • ik heb mijn reactie iets aangepast mbt de netwerk structuur in nederland:).


  Ben zelf niet zo tevreden met tele2 (20mbit) omdat ik "slechts" 1100-1200 KB/s haal terwijl volgens alle grafieken ik minstens 1900 KB/s zou moeten halen. TEle2 wil er echter niet naar kijken zo lang je boven de 8mbit zit. Met mijn 8 mbit internet van demon haalde ik al 960 KB/s dus ik ben er niet blij mee…
 • Maar hoe zit het precies met de router? We hebben nu dus een Speedtouch 716WL, waar een grote switch achter hangt. De router is via ethernetpoort 1 aangesloten aan de switch, waarachter dus vele computers met een ethernetkabel aan de switch zijn aangesloten. Ook maken veel mensen gewoon draadloos verbinding met de router.

  Heeft die switch nog enige invloed voor waar we op moeten letten bij de keuze van een adsl provider, die ons een router kan leveren?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.