Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Registrar?!

Anoniem
Gerard Timmers
8 antwoorden
 • Ik zit met volgende probleem. Mijn .nl domein is momenteel ondergebracht bij een Nederlandse provider (Budget Webhosting).

  Nu wil ik overstappen naar een Amerikaanse provider (BlueHost.com), aangezien ik daar een ongelimiteerde bandbreedte heb.

  Nu moeten de name servers worden gewijzigd. De nieuwe provider kan dat niet aangezien het om een .nl domein gaat. Mijn huidige provider zegt het ook niet te kunnen, aangezien zij weer zeggen dat het een zaak van de nieuwe provider is.

  Hoe krijg ik nu die name servers gewijzigd. Het domein (www.airsoftvideos.nl) staat op mijn naam geregistreerd. Kan ik de wijziging ook door de SIDN laten doorvoeren?
 • Je kan toch gewoon je website verhuizen naar de nieuwe provider terwijl je domeinnaam hier in Nederland geregistreerd blijft?
 • Wat ik gewijzigd moet hebben zijn de domeinnaamservers.
  Nu zijn dat ns1.budgetdeluxeserver.nl en ns2.budgetdeluxeserver.nl

  Dat moet worden ns1.bluehost.com en ns2.bluehost.com

  Dit zal toch iemand moeten verzorgen. Waar kan ik terecht als zowel mijn huidige als mijn nieuwe provider dit niet kan/wil regelen?
 • Je kunt een .nl domein alleen hosten bij een Nederlandse provider, die is aangesloten bij de SIDN. Je kunt je site/bestanden wel hosten in het buitenland, maar je .nl domein/name servers zul je binnen de grenzen moeten houden. Hier bestaan bij mij weten ook wel speciale pakketten voor.

  Bijvoorbeeld: http://www.intention.nl/producten/domeinregistratie/
 • Ik zal morgen wel effe bellen met die provider en eventueel met de SIDN.

  Bedankt!
 • Je nameservers hoeven niet gewijzigd te worden als je je website ergens anders onderbrengt. Het enige wat daarvoor gewijzigd moet worden is het A-record die verwijst naar jouw website, in de meeste gevallen www.domeinnaam.nl. Hier moet dan het IP-adres ingevuld worden van de nieuwe webserver.
 • [quote:fad0254a32="Leo S"]Je nameservers hoeven niet gewijzigd te worden als je je website ergens anders onderbrengt. Het enige wat daarvoor gewijzigd moet worden is het A-record die verwijst naar jouw website, in de meeste gevallen www.domeinnaam.nl. Hier moet dan het IP-adres ingevuld worden van de nieuwe webserver.[/quote:fad0254a32]

  Waar kan ik de A-record dan wijzigen? Ik snap het effe niet. Op die website kan ik niks vinden. :?
 • [quote:a59f05c76d="Gerard Timmers"][quote:a59f05c76d="Leo S"]Je nameservers hoeven niet gewijzigd te worden als je je website ergens anders onderbrengt. Het enige wat daarvoor gewijzigd moet worden is het A-record die verwijst naar jouw website, in de meeste gevallen www.domeinnaam.nl. Hier moet dan het IP-adres ingevuld worden van de nieuwe webserver.[/quote:a59f05c76d]

  Waar kan ik de A-record dan wijzigen? Ik snap het effe niet. Op die website kan ik niks vinden. :?[/quote:a59f05c76d]
  Je A-record moet je wijzigen bij de provider waar je domeinnaam geregistreerd staat. Veel providers bieden daar een soort van self-service website voor aan, anders zul je even contact met ze op moeten nemen. Als je het A-record gaat wijzigen moet je wel het IP-adres van de webserver weten, waar je je site naartoe gaat verhuizen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.