Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Wie leest mijn mail?

Anoniem
derkdejong
6 antwoorden
 • Mijn werkmail gaat via een hosted exchange (kan dus online werken en overal inloggen) Nu merk ik dat sommige berichten geopend zijn voordat IK ze open. Iemand leest dus mijn mail. Ik kan mijn wachtwoord zelf niet veranderen maar ik ben nieuwsgierig wie mijn mail leest. Dit schijnt via het logboek / ip adres te traceren? Weet iemand hoe?
 • wellicht handig als je even meldt welke mailclient je gebruikt (misschien heb je filters/regels aanstaan die een bericht als gelezen markeren….) en waarom je denkt dat iemand jouw mail gelezen heeft (m.i. merken alle clients op díe computer ongelezen mail als ongelezen aan zolang ze ongelezen zijn, tenzij een filter/regel dat verandert. of er is iemand die op jóuw pc, jóuw mail leest…)
 • Ik werk vanuit huis dus niemand kan echt op mijn computer werken. Wat bedoel je met mailclient; welk programma? Dat is gewoon Outlook.


  Alvast bedankt
 • Je zet in de titel van een mail van privé naar dit mail adres een spannende kop, die iemand nieuwsgierig maakt zodat het gelezen gaat worden…….. zorg dat ``automatische leesbevesting`aanstaat en je krijgt meteen een mail thuis wanneer iets `door een ander`` gelezen wordt….
 • de centrale vraag blijft dus nog steeds: hoe zie je nu dat iemand je mail gelezen zou hebben…..
  in outlook zie je dat bijv doordat het mailtje in de lijst vet staat, en niet vet na lezen, tenzij je dat anders hebt ingesteld. maar dat is alleen op je eigen pc, en daar kan niemand aankomen dus….
 • [quote:8e4e07478d="derkdejong"]de centrale vraag blijft dus nog steeds: hoe zie je nu dat iemand je mail gelezen zou hebben…..
  in outlook zie je dat bijv doordat het mailtje in de lijst vet staat, en niet vet na lezen, tenzij je dat anders hebt ingesteld. maar dat is alleen op je eigen pc, en daar kan niemand aankomen dus….[/quote:8e4e07478d]ja wel hoor, een admin van de mail en anderen die daar rechten hebben zouden in principe jouw mail kunnen lezen….

  Wat nog wel kan… heb je thuis het leesscherm ook aan staan…. ook al open je het mailtje niet dan wordt na een korte tijd als gelezen beschouwd, zag ik onlangs bij mijn eigen webmail via exchange webmail.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.