Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Kan kabelbedrijf stiekem emails van klanten lezen?

Anoniem
vuurtoren
5 antwoorden
 • Hoe goed zijn emails beschermd qua privacy?

  Stel dat je internet hebt via een kabelbedrijf. Kunnen de medewerkers van dat kabelbedrijf dan onbeperkt al je emails lezen?
 • tweede vraag die ik hierover van je tegenkom: vanwaar die achterdocht :wink:
  in beginsel kan iedereen die ergens in het traject aan de juiste knoppen zit, de content aan een nader onderzoek onderwerpen.
  maar ja, dan moet je dus wel aan de júiste knoppen zitten, niet door beschermings-/authorisatie-software worden tegengehouden, én de tijd, én de zin hebben om net jouw mail te gaan zitten lezen…..
 • [quote:5b9524e62c="derkdejong"]in beginsel kan iedereen die ergens in het traject aan de juiste knoppen zit, de content aan een nader onderzoek onderwerpen.
  maar ja, dan moet je dus wel aan de júiste knoppen zitten, niet door beschermings-/authorisatie-software worden tegengehouden, én de tijd, én de zin hebben om net jouw mail te gaan zitten lezen…..[/quote:5b9524e62c]Ik zal de vraag wat concreter maken. Hoeveel verschillende medewerkers van een kabelbedrijf kunnen in principe de mail van een gebruiker lezen? En waarop is dat aantal gebaseerd?
 • bewaarplicht sinds deze week
 • Als je niet wilt dat je berichten gelezen kunnen worden, moet je ze encrypten. Mail is plaintext, dus iedereen met toegang tot de servers zou ze kunnen lezen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.