Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Alle stappen om een website te maken

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb besloten om mijn website te maken met Nvu (aangezien dit op de website vaak wordt aangeraden) maar ik heb ondanks redelijk veel te lezen en te doen nog geen compleet beeld in welke volgorde je bepaalde dingen moet doen.

  Volgens mij is het ong zo:

  Eerst moet je een webhost (+domein) vinden die met Nvu kan werken. Het lijkt mij dat bijna alle hosts wel werken, maar bij bijv. Versio lijkt het alsof je verplicht moet werken met DirectAdmin.

  Hierna (of hiervoor) ontwerp je de complete site met Nvu.

  Hierna lijkt het me dat je de website online zet, maar vraag me niet hoe :?

  BVD voor de reacties
 • De combinatie webhost+nvu is niet relevant omdat Nvu slechts de editor is waarmee je HTML pagina's maakt. Dat kan ook in kladblok of een professioneel pakket als dreamweaver. Die keuze is erg smaakgericht en afhankelijk van je wensen en kennis.

  Je website (pagina's, afbeeldingen, scripts, ed) kun je uploaden met een FTP programma naar de webhoster. In de wat uitgebreidere editors zit vaak een FTP functie ingebouwd. Zelf kies ik voor een apart programma om te uploaden, filezilla. Maar er zijn tientallen programma's voor.

  Op zich maakt het niet uit of je eerst een site maakt en dan een domein met serverruimte registreert. In de praktijk is het wel handiger om eerst een domein+ruimte te regelen. Je kunt er alvast een parkeer pagina opzetten en terwijl je je site maakt ook af en toe testen of je scripts en dergelijke goed werken.

  Staar je ook niet blind op DirectAdmin. Het is een prima beheersysteem, daar niet van, maar veel hosters werken met een eigen admin module. In zo'n module regel je zaken als contactgegevens, emailadressen, databases, statistieken.
 • Maar is DirectAdmin dan ong. hetzelfde als Google Analytics? En bij Nvu moet je dus eerst een domein regelen met ruimte. Een domein registreren is heel eenvoudig, maar ik snap niet wat je bedoelt met ruimte. Naar mijn idee gaat dat via een webhost, maar dat is dus niet zo.

  En nog bedankt voor de vorige reactie :wink:
 • In het kort: ruimte = server = hosting = webspace. Als het ware je harde schijf op het internet.

  Nee, Analytics is, wat de naam al zegt, een manier om je website te analyseren. Bezoekersaantallen enzo.
 • [quote:28271d0427="Reo"]Ik heb besloten om mijn website te maken met Nvu (aangezien dit op de website vaak wordt aangeraden) maar ik heb ondanks redelijk veel te lezen en te doen nog geen compleet beeld in welke volgorde je bepaalde dingen moet doen.

  Volgens mij is het ong zo:

  Eerst moet je een webhost (+domein) vinden die met Nvu kan werken. Het lijkt mij dat bijna alle hosts wel werken, maar bij bijv. Versio lijkt het alsof je verplicht moet werken met DirectAdmin.

  Hierna (of hiervoor) ontwerp je de complete site met Nvu.

  Hierna lijkt het me dat je de website online zet, maar vraag me niet hoe :?

  BVD voor de reacties[/quote:28271d0427]

  in het kort:

  installeer nvu http://www.kompozer.net/download.php
  installeer filezilla http://filezilla-project.org/

  maak met nvu je website
  en upload die naar je website middels filezilla
  http://www.netground.nl/helpdesk/handleidingen/filezilla.html

  bovenstaande is echt een hele sumiere uitleg
 • Maar nu weet ik tenminste welke stappen je precies moet doen. Op bijna alle websites wordt het zo vaag uitgelegd, maar dit is ten minste duidelijk. Ik lees wel een keer de handleiding van FileZilla door. Het enige wat me nog niet 100 % duidelijk is, is wat nou precies het nut is van de webhost.
 • [quote:d900d98666="Reo"]Maar nu weet ik tenminste welke stappen je precies moet doen. Op bijna alle websites wordt het zo vaag uitgelegd, maar dit is ten minste duidelijk. Ik lees wel een keer de handleiding van FileZilla door. Het enige wat me nog niet 100 % duidelijk is, is wat nou precies het nut is van de webhost.[/quote:d900d98666]
  het nu van een webhost?

  Zo kan je je website toegankelijk maken voor de rest van de wereld
 • De hoster moet je zien als de fysieke ruimte waar je website geparkeerd staat. Die "serveert" de pagina's aan mensen die hem opvragen.

  Je kan aan die ruimte een domeinnaam koppelen.


  Overigens bieden de meeste internet providers ook webruimte; daar kan je naar hartenlust mee experimenteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.