Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

anonieme e-mail

Anoniem
vuurtoren
10 antwoorden
 • ik ben op zoek naar een manier om ge-encrypte.. danwel compleet anoniem e-mails te versturen.

  ik kan niet echt een makkelijke methode vinden, Ik verzend e-mail via outlook 2007
 • En zulke mailtjes heb ik nou juist de meest gloeiende pest aan! Ik verwijder ze doorgaans ongezien. En ik vrees voor je dat veel anderen dat ook doen. Bij mij heb ik de berichtregels zo ingesteld, dat zulke mailtjes sowieso automatisch in de map Verwijderde items terecht komen. Ze dienen volgens mij ook geen enkel doel.
  Ik had een wat bitser antwoord in gedachten, maar dat heb ik toch maar achterwege gelaten. Ook dat zou nl. geen enkel doel dienen.
 • Compleet anoniem lukt toch niet normaal, in de header van je mail zit minimaal het ip adres waarvan je verzendt…
  En kijk maar eens goed wat er soms nog meer in staat, sommige mail programma's vermelden zelfs nog de naam van de pc waarvan het verzonden is…
  En das maar goed ook….
 • ik wil juist vermijden dat mijn info bewaart wordt

  mijn IP nummer moet namelijk niet meegegeven wordden
 • [quote:1d6e923dd7="J. de Boer"]
  Ik had een wat bitser antwoord in gedachten, maar dat heb ik toch maar achterwege gelaten. Ook dat zou nl. geen enkel doel dienen.[/quote:1d6e923dd7]

  je mag best eerlijk zijn,, ik heb in elk geval gee n spam ambities.
  ik wil gewoon een e-mail versturen,, zoals ik een brief verstuur,, postzegel erop, en dichtgeplakt, zodat niemand mee kan kijken wat in de brief staat
 • [quote:0d1e1e6d3a="GD1972"]ik wil juist vermijden dat mijn info bewaart wordt

  mijn IP nummer moet namelijk niet meegegeven wordden[/quote:0d1e1e6d3a]Dan moet je naar een aanbieder…
  http://www.encrypted-mail.com/technical.html


  zelf kun je dat niet vanaf je eigen adres, want:
  http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=234226
  [quote:0d1e1e6d3a]What if I use PGP or S/MIME for email encryption?
  4SecureMail supports and supplements PGP or S/MIME encryption. Even if you encrypt email messages with PGP or S/MIME, the message headers still remain open. "To:", "From:", "Subject:" etc. header fields may disclose your identity and contain confidential information.[/quote:0d1e1e6d3a]
 • het is dus niet mogelijk om via outlook 2007 mail te versturen via in elk geval een ander IP adres?

  Ik heb al ontdekt dat de ISP waar ik bij zit geen SSL ondersteunt.
 • Als je een proxy huurt.. en de proxy eigenaar houdt jouw gegevens geheim… ja… maar als de FBI komt … dan ben ik bang dat de proxy eigenaar ze te vriend wil houden….
  (je zag afgelopen jaar een paar van de hack gevallen waar toch de ip nummers opgeëist werden.. en gegeven…..)
 • [quote:95e1c0cd35="J. de Boer"]
  ik wil gewoon een e-mail versturen,, zoals ik een brief verstuur,, postzegel erop, en dichtgeplakt, zodat niemand mee kan kijken wat in de brief staat[/quote:95e1c0cd35]

  Ik vind het wel heel ver gezocht dat je "bang bent" dat je mailtje door "derden" tijdens het verzenden onderschept en gelezen wordt.

  Het moet dan wel enorm gevoelige informatie zijn, wil je je daar zorgen om moeten maken. Over het algemeen zijn de mailtjes die je stuurt oninteressant voor derden.

  Daarbij heeft jouw reden om een mailtje op deze manier te versturen niets te maken met het verbergen van je ip-adres en zou encryptie voldoende moeten zijn.

  Het verbergen van je IP wil je alleen als je iets te verbergen hebt…..
 • De enige manier om echt anoniem te versturen is om naar een internetcafe te gaan en daar ter plekke een hotmailadres aan te maken en via dat adres te mailen. Vergeet niet om cash te betalen (pinnen is te traceren) en je goed te vermommen in verband met beveiligingscamera's. Nooit 2x in hetzelfde internetcafe en steeds een nieuw adres. :wink:

  Overigens vraag ik me af in hoeverre je niet-spam gerelateerde anonieme mails kan versturen? Bij een legitieme mail (zie vergelijking met brief) zal je toch jouw naam onderaan vermelden en daarmee geef je ook jouw identiteit prijs aan een eventuele onderschepper.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord