Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Serverfout 552

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Bij het verzenden van email via Windows Live (in Vista) krijg ik telkens deze foutmelding, en wordt de mail niet verzonden:

  Kan het bericht niet verzenden, omdat de grootte de grens van de server overschrijdt. Met de optie in Extra | Accounts | Eigenschappen | Geavanceerd kun je berichten in kleinere delen opsplitsen.

  Onderwerp 'collega voor jou?'
  Serverfout: 552
  Reactie van server: 552 5.2.0 1oJD1d06u1mXmS601oJE3z automated process detected unsolicited content
  Server: 'mail.chello.nl'
  Windows Live Mail-fout-id: 0x800CCC6D
  Protocol: SMTP
  Poort: 25
  Beveiligd(SSL): Nee

  Ik heb ook testbestandjes van 2kB geprobeerd te versturen - lukt niet; soms wel, dan weer een halve dag niet. Probleem ligt niet bij UPC. Internet gaat wel, en webmail dus ook, en dit ook, zoals blijkt.
  Wie kent dit probleem en weet een oplossing?
 • Mogelijk wordt je mail als spam gezien: "automated process detected unsolicited content". Al overlegd met je provider?
 • Net kabelmodem etc. allemaal van de stroom gehad en alles opnieuw opgestart; nu gingen de mails wel weg. Ander IP-adres toegewezen gekregen? Kan het dus terugkomen? Affijn, nu werkt het…
 • Probleem doet zich opnieuw voor, zowel met een eenvoudig tekstberichtje via reply, als met een nieuw berichtje.
  Daarna nieuwe update van Spamfighter geinstalleerd - alles blijft zo, dus ik kan niks versturen.
  Als iets als spam gezien wordt, hoe kan ik dat voorkomen of oplossen? Ik heb ook Spywareblaster er altijd opstaan, steeds up-to-date.
  Of staat de firewall te strak afgesteld? Maar eerder ging het goed….
 • Misschien opgelost. Ik zag op internet een discussie waaruit als meest waarschijnlijke probleem naar voren kwam: de automatische handtekening onderaan m'n email, waarin ook een link naar m'n weblog staat. Die links (url's) worden kennelijk als spam aangemerkt. Eerder niet; nu wel… Na verwijdering/aanpassing werkt het weer…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord